Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
Динар за срећнију будућност
У ШАПЦУ ГРАЂАНИ НЕПОСРЕДНО ОДЛУЧУЈУ О ТРОШЕЊУ СВОГ НОВЦА

Динар за срећнију будућност

Кроз програм “Два на динар“ на подручју Шапца у градским и сеоским насељима до сада је урађена двадесет једна улица. У плану је још дест које ће бити завршене у наредне две недеље, уколико то временски услови дозволе
Протекле недеље градоначелник Шапца Небојша Зеленовић састао се у шабачком Мањежу са грађанима из осам месних заједница Шапца, и околине где су разменили мишљења и искуства о свему што је до сада урађено кроз политику „два на динар“. Ова политика до сада је дала најбоље резултате. Кроз овај програм на подручју Шапца у градским и сеоским насељима до сада је урађена двадесет једна улица. У плану је још десет које ће бити завршене у наредне две недеље, уколико то временски услови дозволе.
-Важно је да покажемо да ова политика која траје већ двадест година даје најбоље резултате. Не желим да Шапчани буду социјални случајеви и да им се удељује милостиња. Они требају да буду домаћини, који могу да изваде из свог џепа пар стотина хиљада евра и уложе у пројекте који су њима важни. Ми ћемо као град испратити сваку иницијативу и све грађане – рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Градоначелник је искористио прилуку да позове и друге суграђане у приградским и сеоским насељима да се укључе у овај програм.
Како су у сеоским месним заједницама непосредна изјашњавања заживела Зеленовић је изразио задовољство што се исто спроводи и у градским.
-Имамо иницијативе из градских месних заједница, како да се уреде, на који начин да се купи опрема за болницу или да се уђе у изградњу отвореног базена. Позив је отворен до 9. новембра. Поново позивам све суграђане да се укључе. Треба да чујемо све предлоге, како бисмо видели шта су стварне потребе људи. Оно за шта буде гласала већина то ће се радити – истакао је Зеленовић.
Зоран Моравчевић, један од мештана који је учествовао у кампањи „два на динар“ похвалио је гест Градске управе наглашавајући да без њихове помоћи вредан посао не би могли сами реализовати. Нови асфалт њему и његовим комшијама много значи, поготово имајући у виду да у асфалтираној Жичкој улици живи велики број младих људи. Он је поручио свима да искористе прилику и учествују у овој акцији.
Задовољство „коначног изласка из блата“ није крио ни мештанин из месне заједнице Јевремовац, Ранко Васиљевић. Навео је да је његова улица након педесет година најзад добила асфалт. Заједничким снагама комшија и уз подршку града Шапца успели су да остваре резултате, и да замишљено спроведу у дело.
Почетком децембра биће организовано ново непосредно изјашњавање грађана, за шта се пројекти већ увелико припремају.
М.Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa