Инфо

6. фебруар 2020.6. феб 2020.
Лавиринт Бенска бара
РАДОВИ НАПРАВИЛИ КОНФУЗИЈУ У САОБРАЋАЈУ

Лавиринт Бенска бара

Проблем ником не представљају радови, него неорганизованост, необавештеност и необележеност. Дошло је и до промене смерова улица, па ко није навикао да је нпр. Краља Петра сада двосмерна може лоше да прође ако по навици док прелази коловоз гледа само на једну страну
Месецима је у Бенској Бари прави саобраћајни рулет. Од када трају радови у овом насељу станари, људи који су ту запослени, али и они који крену код неког у госте или само пролазе муку муче куда да прођу. Углавном су сви сложни око тога да је у Бару могуће ући, али је проблем после изаћи.
-Сваког јутра када долазим на посао питам се која ће улица бити проходна. Када то схватим, треба ми 10 до 15 минута да нађем паркинг место. Не да нема у близини зграде где радим, него ни неколико улица около. Нема ни да се плати, а ако станем испред нечије зграде обично се нађе неког од станара да ме “добронамерно опомене” да су они та места платили и да ће звати паука. Онда дође време за повратак кући. Неретко се деси да оно што је било ујутру не важи поподне и док тражим улицу којом ћу изаћи из лавиринта погрешим два, три пута, онда окрећем на улици. Иза мене обично буде још неки “несрећник” који се прерачунао, па не зна ни он где ће. Сваки дан нова авантура, каже наша саговорница Ана.
Проблем, заправо, ником не представљају радови, него неорганизованост, необавештеност и необележеност. Грађани не знају где да се информишу у којој следећој улици су радови, а и док машине раде често нема знака да је улица затворена за саобраћај. Тако долази до ситуација да се аутомобили провлаче поред машина које раде. Наравно, дешавало се и да улица буде прописно обележена, али да неко од несавесних грађана склони барикаде, јер му се баш туда пролази.
-Једини проблем ми је за паркинг, али када се нешто ради морамо да се снађемо. Надам се само да ће стварно бити готово до краја фебруара, каже Милан, становник овог насеља.
Није лако ни пешацима. Поред стално каљаве обуће, прескакања различитих препрека, често брину и за безбедност.
-Деси се да су тротоари раскопани са обе стране и да је једино могуће ићи коловозом. Са друге стране, аутомобилима је отворен пут и возачи се не труде да смање брзину нити схватају да им нисмо на путу из хира него из морања. Стално прескачем неке канале, упадам у блато... Имам разумевања да се ради, али све ово предуго траје, сматра Милица.
Дошло је и до промене смерова улица, па ко није навикао да је нпр. Краља Петра сада двосмерна може лоше да прође ако по навици док прелази коловоз гледа само на једну страну. Такође, у овој улици почела је и наплата паркинга од понедељка, а предвиђено је да ће овуда пролазити и градски аутобуси, па је остављено место и за стајалиште.
Дешава се и да током ноћи машине остану на сред улице коју дању раде, што би могло представљати велики проблем за хитне службе уколико би морале туда да прођу.
До закључења броја нисмо могли да добијемо одговор од надлежних ко је одговоран за насталу збрку.

Ако прођем прођем
Градилиште је и у Поцерском Причиновићу. Поставља се водоводна мрежа. Признање радницима који вредно раде по свим временским условима. Међутим, аутомобили поред багера углавном пролазе на срећу уз наду да им у сусрет не иде друго возило. Посебно је ризично када је магла, а ових дана је то био чест случај, или када су радови у кривинама.
М.М.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa