Инфо

6. фебруар 2020.6. феб 2020.
Ако СНС освоји довољно гласова,  Шабац преузима човек који је робијао
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА:

Ако СНС освоји довољно гласова, Шабац преузима човек који је робијао

„Уколико Српска напредна странка (СНС) буде у Шапцу имала довољно гласова, Милан Остојић звани Сандокан, који је робијао за најтежа криминална дела, преузима власт и постаје господар Шапца“, истакао је Зеленовић. „После три године процеса који се водио против мене, ево и коначне пресуде која је правоснажна и која каже да ја нисам крив, дакле, ја сам невин човек“, рекао је градоначелник Шапца
Уколико Српска напредна странка (СНС) буде у Шапцу имала довољно гласова, Милан Остојић звани Сандокан, који је робијао за најтежа криминална дела, преузима власт и постаје господар Шапца, уопозорио је у уторак градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на конференцији за новинаре.
Како је објаснио, његова дужност је да то саопшти грађанима Шапца који треба да знају у каквој се опасности град налази јер је Остојић вођа криминалне групе чији су чланови у мају 2013. године осуђени на 83 године затвора због пет убистава, трговине дрогом, рекетирања грађана и пљачке поште. Сандокан, за кога је тада утврђено да је организовао ову групу и доносио све одлуке, осуђен је првобитно на 20 година затвора, да би му након тога казна била преполовљена.
Градоначелник је такође, овом приликом саопштио пресуду Апелационог суда по којој је невин.
- После три године процеса који се водио против мене, ево и коначне пресуде која је правоснажна и која каже да ја нисам крив, дакле, ја сам невин човек, рекао је градоначелник Шапца.
Он је трогодишњи судски процес окарактерисао као бесправну кампању која је требало да га дискредитује као градоначелника и да баци љагу на град. Подсетио је и на извештај ревизора у ком се закључује да није било штете по буџет града Шапца нити било каквог кривичног акта који би до тога довео.
Суштина је у томе, како је Зеленовић навео, да СНС од 2014. године покушава да прекомпонује власт у Шапцу.
- Пошто нису успели да купе одборнике и освајају већину у Скупштину града, почели су да злоупотребљавају институције. Подсетићу вас на харангу против судије Биљане Мраовић која је донела ослобађајућу пресуду у првом степену у поступку који се водио против мене, на писмо друштва судија којим се упозорава на политичке притиске на судије у Шапцу од стране председника суда Малетића и званичника СНС-а, на речи судије Мршић која каже: „Мораш да нађеш начин да осудиш Зеленовића јер то дугујемо Српској напредној странци”. Па какав је то суд, упитао је Зеленовић и додао да је судија Малетић, председник суда, на штанду СНС-а делио пропагандни материјал ове странке.
Градоначелник Шапца је навео да је сада дошла на ред нова фаза која је и за њега невероватна, а то је да је Сандокан први човек режима који управља СНС-ом у Шапцу.
- Дотле је дошло! Улога Сандокана је да сејањем страха обезбеди да ниједан капиларни глас не умакне шабачким напредњацима, и да се он појављује као страшило код утицајних људи Шапца. Он значи служи као страшило да би се осугурао сваки капиларни глас. Ово поуздано сазнање смо добили од наших активиста на терену који су добили претње, да ако не гласају за СНС, Сандокан ће се позабавити њима, навео је градоначелник Шапца.
Он је закључио да је ноторна истина да је Сандокан, који је био осуђен на 20 година затвора, као шеф организоване криминалне групе која је убила пет људи, и судском одлуком раније пуштен из затвора, главни човек Српске напредне странке у Шапцу који би, према напредњачком плану, требало да постане први човек Шапца.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa