Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Маратонско заседање Скупштине града
ОДРЖАНА 39. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Маратонско заседање Скупштине града

Усвојене су 24 тачке дневног реда, од којих је најважнија била ребаланс буџета града за 2020. годину. Како је образложено, ребаланс буџета урађен је да би могли да се заврше радови који су почети, а нису окончани, током прошле године
Одборници Скупштине града Шапца у четвртак су заседали 39. пут и то дуже од 12 сати, уз два краћа прекида због техничких проблема са озвучењем. Усвојене су 24 тачке дневног реда, од којих је најважнија била ребаланс буџета града за 2020. годину.
Како је образложено, ребаланс буџета урађен је да би могли да се заврше радови који су почети, а нису окончани, током прошле године. Ово ће се учинити средствима која су већ обезбеђена и биће пренета из претходне године.
-Овим је дата потврда да асфалтирање већ асфалтираних улица, за рађење пешачких зона, за рађење неких ствари које су могле да буду предвиђене. После месец и по се ради ребаланс буџета који је тек донет. То говори о томе да они апсолутно немају прави пут коме теже и да су ово последњи дани ове власти, рекао је шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Александар Пајић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић ове наводе је назвао „глупостима“ и „дометима људи из СНС“.
-Потписан је уговор и неки послови нису завршени. Сав новац који је резервисан се пребацује у ову годину. Нема никаквих дефицита ни губитака. Новац је обезбеђен и како буду завршавани радови тако ће се и исплаћивати, рекао је градоначелник Зеленовић.
Као важна тачка усвојена је и одлука да се да сагласност на нацрт јавног уговора за јавно- приватно партнерство са елементима концесије за обављање делатности градско – приградског превоза путника на територији града. Овај посао поверен је „Дуги“ из Петловаче.
Александар Пајић је имао примедбу да је јавни тендер за овај посао расписан под „врло сумњивим околностима“.
-Говорили смо о условима које је град дао, а испоставило се да их испуњава само један понуђач. Сигуран сам да све што прича Небојша Зеленовић није оствариво, а то је да аутобуси иду на 20 минута, да ће град тиме решити питање превоза. Поставили смо и питање шта ће бити ако понуђач не буде могао да испуни услове. Мислим да банкарска гаранција није довољна, рекао је Пајић.
Градоначелник Зеленовић је на ово одговорио да СНС не жели да прихвати да је могуће организовати јавни превоз у граду без динара субвенција из градског буџета.
Највећи број тачака односио се на усвајање програма пословања јавних предузећа, а донето је и неколико урбанистичких одлука.
На место директора Регионалне депоније „Срем – Мачва“ именован је Раде Живковић, дипломирани инжењер технологије, из Шапца.
За градског правобраниоца, на мандат од пет година, још једном је постављена Валентина Ловрин Јевтић.
Реторика са скупштинске говорнице јасно је одавала да се избори ближе. Уместо о тачкама дневног реда говорило се о чистоћи ваздуха, обећаван је бесплатан превоз за одређене категорије грађана, износили су се предизборни програми.
Градоначелник је одбор СНС у Шапцу назвао „политичким крилом организоване криминалне групе коју предводи Милан Остојић Сандокан“, а Александар Пајић је тврдио да је Небојша Зеленовић „упутио говор мржње према одборницима СНС“.
Скупштина Града усвојила је и одлуку да покрене поступак преиспитивања законитости акта о именовању чланова Школског одбора ОШ “Јеврем Обреновић”, везано за поступање истог у случају непотписивања уговора о раду са в.д. директора ове школе Светланом Станковић. Због тога постоје проблеми у функционисању школе, а није усвоје ни финансијски план, због чега Градска управа не може школи да врши плаћања. Агенција за борбу против корупције утврдила је да је Станковићева у сукобу интереса због обављања две јавне функције. Градска управа упутила је допис Министарству просвете да поступи у складу са Законом и реше правни статус Светлане Станковић.

Где је печат
В.Д. директора ОШ “Јеврем Обреновић” Светлана Станковић покушала је да поднесе оставку и то два пута. Ни једном јој то није пошло за руком. Први пут оставку је доставила неоверену, а затим је током седнице донела оверену. То такође није могло бити прихваћено јер оставка мора да прође кроз процедуру Градске изборне комисије која би позвала и следећег кандидата са листе да попуни упражњено одборничко место.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa