Инфо

11. август 2011.11. авг 2011.
ДАРКО МАШИЋ ВД ДИРЕКТОРА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БОГАТИЋ: У СУСРЕТ “ХАЈДУЧКОЈ ВЕЧЕРИ“ 12. И 13. АВГУСТА

АФИРМАЦИЈА ТУРИСТИЧКИХ МОГУЋНОСТИ МАЧВЕ

Мачванска свадба и такмичење младића у хајдучким дисциплинама, недалеко од Дрине у Црној Бари, остају најважнији део традиционалне манифестације. Дрина, њено ушће у Саву, етно-комплекси, риболов, коњички спорт, манастир Илиње...
Бројне, мало коришћене туристичке могућности Мачве, инспирисале су Дарка Машића, дипломираног географа из Дубља и постдипломца туризма Природно математичког факултета у Новом Саду да покрене иницијативу за оснивање Туристичке организације Богатића.
Међу најважнијим манифестацијама које новоформирана институција организује уз помоћ општине и бројних спонзора је “Хајдучко вече“. Њега, ове године традиционално припремају 43. пут. Одржаће се 12.и 13. августа, највећим делом крај Дрине у Црној Бари. И прво питање о коме Машић говори за “Глас Подриња“, односило се на предстојеће “Хајдучко вече“.
- По први пут ове године сватови ће кренути око 15 часова у фијакерима и чезама из етно-села Мачвански конак у Мачванском Метковићу. Предвиђено је да прођу овим селом, улицом Вука Караџића и преко Белотића стигну у Богатић, где ће као што је уобичајено одиграти свадбено коло . На уласку у Совљак, сачекаће их хајдучка бусија, а у тамошњем Етно-парку извешће церемонијал Мачванска свадба. Предвиђено је извођење младе из етно-куће и свадбено весеље. Наставак овог дела програма је у Црној Бари испред тамошњег мотела, каже Машић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa