Инфо

(16. јул 2020.)
ШАБАЧКИ ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ У ДОБА КОРОНЕ

Део болнице намењен и нековид пацијентима

Шабачка општа болница је однедавно регионална ковид болница. Шабачки здравствени систем додатно оптерећен ситуацијом. Дом здравља функционише нормално
Део болнице намењен  и нековид пацијентима
Шабачка општа болница је однедавно регионална ковид болница. До оваквог статуса Болница „Лаза К. Лазаревић“ није дошла само због ситуације у Шапцу, већ због ширења коронавируса на територији целе Србије, а највише у Београду.
Према неким информација, до којих смо стигли незваничним путем због традиционалне незаинтересованости менаџмента Шабачке опште болнице за комуникацију са нашом редакцијом, прелазак из редовног у ковид стање је обављено у изузетено кратком временском период, више него успешно и без икаквих проблема.
Питање које се наметнуло односи се на непознанице како болница ради када су у питању нековид пацијенти. Без обзира на коронавирус, грађани у овом период могу да се разболе од разних болести, а сведоцима саобраћајних несрећа и могућих повреда на раду. Свима њима је, у појединим тренуцима потребна хитна здравствена помоћ и како смо обавештени, Болница је спремна и за тај део посла.
У изјави за шабачко дописништво Радио-телевизије Србија др Слободан Поповић, директор Шабачке опште болнице, каже да је један део ове установе остао опредељен за хитне случајеве који нису заражени коронавирусом.
- Наши суграђани не треба да брину. Део болнице је опредељен за Службу ургентног пријема, као и део опрационог блока. Такође, и на делу хируршког блока, у такозваној чистој, незаразној зони опредељен је одређени број постеља да се такви пацијенти хоспитализују - изјавио је директор болнице за шабачко дописништво РТСа.
Шабачки здравствени систем је свакако додатно оптерећен ситуацијом са коронавирусом и медицинско особље улаже велике напоре како би се свакоме коме је потребно помогло. У случају да дође до неке хитне потребе збрињавања, Ургентни пријем је отворен за нековид пацијенте и како смо обавештени за сада то функционише.
Када је реч о раду Дома здравља, директорка др Јасмина Станковић каже за „Глас Подриња“ да ова установа функционише сасвим нормално.
- Ми имамо ситуацију да осам лекара у две смене дежурају у ковид амбуланти, док остале амбуланте раде нормално. Исто је и у случају дијализе. У случају неке потребе, болова, запаљења наши пацијенти треба да се јаве свом изабраном лекару и по обављеном прегледу биће упућени на даље лечење - рекла је директорка Дома здравља.

Мало информација
Грађани у Шапцу су, међутим и даље ускраћени за информације из Болнице. И даље, на пример, не знамо где се и како упућују труднице, шта се дешава ако дође до пуцања слепог црева, и да ли је тачна информација да су пацијенти са психијатријског одељења пуштени на кућно лечење. Непознат је и број оболелих здравствених радника као и информација са колико респиратора располаже шабачка општа болница.
Н. К.

Најновији број

22. октобар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa