Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
Део болнице намењен  и нековид пацијентима
ШАБАЧКИ ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ У ДОБА КОРОНЕ

Део болнице намењен и нековид пацијентима

Шабачка општа болница је однедавно регионална ковид болница. Шабачки здравствени систем додатно оптерећен ситуацијом. Дом здравља функционише нормално
Шабачка општа болница је однедавно регионална ковид болница. До оваквог статуса Болница „Лаза К. Лазаревић“ није дошла само због ситуације у Шапцу, већ због ширења коронавируса на територији целе Србије, а највише у Београду.
Према неким информација, до којих смо стигли незваничним путем због традиционалне незаинтересованости менаџмента Шабачке опште болнице за комуникацију са нашом редакцијом, прелазак из редовног у ковид стање је обављено у изузетено кратком временском период, више него успешно и без икаквих проблема.
Питање које се наметнуло односи се на непознанице како болница ради када су у питању нековид пацијенти. Без обзира на коронавирус, грађани у овом период могу да се разболе од разних болести, а сведоцима саобраћајних несрећа и могућих повреда на раду. Свима њима је, у појединим тренуцима потребна хитна здравствена помоћ и како смо обавештени, Болница је спремна и за тај део посла.
У изјави за шабачко дописништво Радио-телевизије Србија др Слободан Поповић, директор Шабачке опште болнице, каже да је један део ове установе остао опредељен за хитне случајеве који нису заражени коронавирусом.
- Наши суграђани не треба да брину. Део болнице је опредељен за Службу ургентног пријема, као и део опрационог блока. Такође, и на делу хируршког блока, у такозваној чистој, незаразној зони опредељен је одређени број постеља да се такви пацијенти хоспитализују - изјавио је директор болнице за шабачко дописништво РТСа.
Шабачки здравствени систем је свакако додатно оптерећен ситуацијом са коронавирусом и медицинско особље улаже велике напоре како би се свакоме коме је потребно помогло. У случају да дође до неке хитне потребе збрињавања, Ургентни пријем је отворен за нековид пацијенте и како смо обавештени за сада то функционише.
Када је реч о раду Дома здравља, директорка др Јасмина Станковић каже за „Глас Подриња“ да ова установа функционише сасвим нормално.
- Ми имамо ситуацију да осам лекара у две смене дежурају у ковид амбуланти, док остале амбуланте раде нормално. Исто је и у случају дијализе. У случају неке потребе, болова, запаљења наши пацијенти треба да се јаве свом изабраном лекару и по обављеном прегледу биће упућени на даље лечење - рекла је директорка Дома здравља.

Мало информација
Грађани у Шапцу су, међутим и даље ускраћени за информације из Болнице. И даље, на пример, не знамо где се и како упућују труднице, шта се дешава ако дође до пуцања слепог црева, и да ли је тачна информација да су пацијенти са психијатријског одељења пуштени на кућно лечење. Непознат је и број оболелих здравствених радника као и информација са колико респиратора располаже шабачка општа болница.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa