Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
Подршка онима  који знају да раде
ПРИМ. ДР СТЕВАН СТАНКОВИЋ,
ДРУГИ НА ЛИСТИ “ШАБАЦ ЈЕ НАШ”

Подршка онима који знају да раде

Ја сам потпуно нестраначка личност и размишљам својом главом. Свој глас дајем ономе у кога верујем,
каже прим. др Стеван Станковић, други на листи
“Шабац је наш – Небојша Зеленовић”
Чувени психијатар прим. др Стеван Станковић један је у низу угледних Шапчана који су подржали листу “За наш Шабац – Небојша Зеленовић”. На листи кандидата за одборнике налази се на другом месту.
Каже да се политички није ангажовао још од времена Комунистичке партије, али да је сада одлучио да подржи опцију чије резултате рада види. Примећује промене у изгледу Шапца и околине, али и да се овде боље живи. Верује да би прекид континуитета садашње градске власти зауставио и развој Града.
- Политика нас је доста раздвојила и поделила на “наше” и “њихове”. Ја сам потпуно нестраначка личност и размишљам својом главом. Свој глас дајем ономе у кога верујем. Видим да се Шабац мења, да је све лепши и бољи за живот. Зараде расту и лакше се живи. Стандард у Шапцу је бољи него у другим градовима. Довољно је погледати цене стамбених квадрата у Шапцу у односу на оближње Сремску Митровицу и Руму. Цене у Шапцу могу се мерити са неким београдским. То говори да у Шапцу постоје сигурни приходи. Могу да се планирају и развијају породице које могу да виде своју перспективу у будућности, наводи др Станковић и додаје да је долазак фирме “Јазаки” у Шабац препородио град.
Поред тога што је бољи, живот у Шапцу је и све лепши. Наш саговорник посебно истиче уређење Бенске баре, Савске авеније и Винаверовог трга.
Велике промене не примећује само у граду него и у селима. Као лекар који је пре неколико деценија радио у многим шабачким селима каже да су разлике огромне.

у Шапцу постоје сигурни приходи. Могу да се планирају и развијају породице које могу да виде своју перспективу у будућности


-Када се критикује говори се о томе да нема канализације у селима, а и за многе делове Београда то је мислена именица. Много је важније обезбедити људима пијаћу воду. То се у Шапцу ради, полако, село по село, али иде. Сва села имају струју, асфалт, телефонске линије и то више није провинција. Ред је да се призна шта је добро, а не само да се говори о ономе што није урађено. Ископано је много дубински бунари у Поцерини, реновирани сеоски домови културе, асфалтиране улице... Све то уз помоћ Градске управе. Поцерину је “подигло” воће, а посебно јагода. Много другачије се живи у селима, каже др Станковић.
Истиче да је Шабац одлично одреаговао у ситуацији епидемије коронавирусом. Мере су донете на време, а контрола њиховог спровођења је ефикасно вршена.
-Ситуација са вирусом је показала да шабачка Градска управа уме да се носи са проблемима. Ковид 19 нас није оборио на плећа. Одмах смо отворили ковид болницу и рекли су нам да не треба. Касније се испоставило да нам ипак треба. Чињеница је да је Шабац добро реаговао и да се добро носио са том ситуацијом, каже наш саговорник.
Др Стеван Станковић истиче да се град развија у добром смеру и да не би ваљало да се то заустави.
- Ако, не дај Боже, дође до тога да се власт у Шапцу промени све ће кренути из почетка. Нови ће тврдити да стари нису добро радили... Требаће им времена да се уходају. Била би велика штета да једна оваква екипа каква сада води Град и то добро ради, нема могућност да то и настави. Много је важно када су на правом месту стручни људи. Важне послове треба да обављају експерти, а не да се они додељују по партијској припадности, поручује др Станковић.
Избори се у суботу понављају на 27 места. Око 30.000 људи има могућност да се изјасни и од тога ће зависити будућност Шапца у наредне четири године. Разлика између две стране у Шапцу је толико мала да је дословно сваки глас битан.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa