Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
Поклон пакети од града
Прваци нису заборављени

Поклон пакети од града

Град се постарао да се избори са кризом и да нова школска година почне у што безбеднијим условима. Нешто су измењене околности, али сматрам да су се деца и родитељи већ навикли на то да треба да носе заштитне маске и држе социјалну дистанцу- каже Зеленовић
Град Шабац је спремно дочекао почетак нове школске године, а први пут у ђачке клупе село је 1.016 првака. Ове године настава ће се одвијати у нешто другачијим околностима, због тренутне епидемиолошке ситуације. Међутим, то није спречило Град да и овог пута обезбеди пакете са школским прибором за све ђаке прваке на његовој територији.
-Већ дуги низ година град Шабац (1. септембра) првацима дели поклон пакет. Од ове дивне праксе, ми нисмо желели да одустанемо ни ове године. С обзиром на целокупну епидемиолошку ситуацију у граду, определили смо се да пакете раније пошаљемо школама. Данас ћe им директори и учитељицe поделити. Верујем да ће ови пакетићи обрадовати малишане као и претходних година- каже начелница Друштвених делатности Татјана Марковић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који првог септембра посетио ОШ „Ната Јеличић“ честитао је свим ђацима полазак у школу.
- Град се постарао да се избори са кризом и да нова школска година почне у што безбеднијим условима. Нешто су измењене околности, али сматрам да су се деца и родитељи већ навикли на то да треба да носе заштитне маске и држе социјалну дистанцу- каже Зеленовић.
Директор ОШ „Ната Јеличић“ Зоран Старчевић каже да су спремни за почетак наставе у школи, уз све препоруке Кризног штаба Владе Републике Србије, Министарства просвете и Школске управе.
- Школа је предузела све потребне мере почевши од дезинфекције целокупног простора, постављања дезо-баријера.. Урађено је све што је било потребно да би деца била безбедна. Желим срећан почетак нове школске године свим ученицима, њиховим родитељима, просветним радницима и свима који су укључени у процес образовања- рекао је Старчевић.
Од два модела наставе ова школа је одабрала комбиновани модел. Ученици су подељени на две групе: А и Б. Ђаци од првог до четвртог разреда ће ићи сваки дан у школу. Такође и ученици од петог до осмог разреда.



Група (А) иде понедељак, среда и петак, док ће група (Б) ићи уторком и четвртком, а у другој недељи се ротирају. Ученици који у међувремену не иду у школу, прате наставу преко канала и платформе РТС-а.
-Иако је ситуација другачија и неуобичајена, веома се радујемо повратку у школске клупе. Јуче смо одржали родитељске састанке, на којима су родитељи обавештени о начину рада. У овом тренутку је важно да будемо стрпљиви и да имамо разумевања једни за друге. Сви треба да поштујемо препоручене мере. Захваљујем се Градској управи која је и ове школске године првацима поделила поклон пакете – истакла је учитељица у ОШ „Ната Јеличић“ Весна Мијатовић. Градоначелник Зеленовић је на крају додао да је Шабац град у ком би грађани требало да живе нормално, те да праве вредности треба да дођу до изражаја.
-Школа је једна од најважнијих институација. Деца би требало да се угледају на своје наставнике и професоре. Треба озбиљно да се запитамо ко су данас узори деци. Они морају да буду угледне личности, познати људи из историје, културе, људи са достигнућима, а не људи са купљеном дипломом и лажним професијама. Никако лажни доктори наука, лажни пилоти, све те лажи које се нуде грађанима. Против тога се ми у Шапцу боримо. Боримо се да победи истина. Сигуран сам да ће тако и бити.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa