Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
Мост им животна потреба
ОКУПЉАЊЕ МЕШТАНА КРАЈ МАГИСТРАЛНОГ ПУТА
ШАБАЦ-ЛОЗНИЦА, НА УЛАСКУ У СЛЕПЧЕВИЋ

Мост им животна потреба

Мост нам је од животног значаја. Многи људи овуда пролазе, пролазе и деца на путу за школу. Саобраћајница поред моста је изузетно фреквентна, а пре моста људи су били принуђени да баш овуда пролазе. О степену опасности којима су били изложени пре моста, сведоче бројни споменици, крајпуташи
Више мештана из улице Душана Лончара, која катастарски припада Штитару, а налази се крај магистралног пута Шабац-Лозница, окупили су се прошлог петка, код мостића на Средњемачванском каналу, да би изразили своје незадовољство због изјава чланова СНС Бобана Бирманчевића и Илије Брајића, датих телевизији Коперникус, како наводно мост на поменутом месту и није потребан.
- Мост нам је од животног значаја. Многи људи овуда пролазе, пролазе и деца на путу за школу. Саобраћајница поред моста је изузетно фреквентна, а пре моста људи су били принуђени да баш овуда пролазе. О степену опасности којима су били изложени пре моста, сведоче бројни споменици, крајпуташи. Било је ту доста нежељених сцена са смртним исходима, тако да је ово место означено као “црна тачка”, каже овдашњи мештанин Небојша Филиповић, а слично говоре и његови земљаци: Милорад Ђорђевић, Драган Митровић и други станари из улице Душана Лончара, тврдећи да им је мост на који су дуго чекали, сушта потреба.
Овим поводом међу незадовољним мештанима био је и председник месне заједнице Штитар Душан Туфегџић који Бирманчевићеву и Брајићеву изјаву сматра злонамерним с циљем његове и дискредитације градоначелника Шапца Небојше Зеленовића.
- Изнели су гомилу неистина, попут тога да мост не служи ничему и не води никуда. Док мост, на овом месту, преко Средњемачванског канала и магистралног пута на уласку у Слепчевић, није био постављен мештани овог дела села су морали да пролазе веома фреквентним путем, где дневно прође 5.000 возила. Степен опасности је био велики, а о томе јасно говоре и чести инциденти на овом делу пута са нежељеним последицама, тврди председник месне заједнице Штитар.
Он је објаснио како су се после извесног времена изборили да челична конструкција моста угледа светло дана на овом месту. Остало је још нешто неурађеног посла, као што је прилазни тротоар мосту али и то ће ускоро бити урађено, објашњава Туфегџић.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa