Инфо

1. септембар 2011.1. сеп 2011.
ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВИ

АДРЕНАЛИНСКИ НАБОЈ

Екстремни спортови сваким даном привлаче све више људи. Осим оних који живе за адреналин, све више обичних људи упушта се у екстремне подухвате. Екстремни спортови су у свету стекли велику популарност и гомилу заљубљеника. Углавном привлаче одлучне и храбре, жељне изазова и врхунског ужитка. Како кажу ко једном осети адреналин изазван на тај начин, увек се враћа.
- Сви који желе да осете адреналински набој морају имати најмање 16 година. Једна од опција у падобранству јесу тандем скокови. За овај ужитак лекарско уверење није потребно. Саме припреме за скок трају петнаестак минута, само је неопходна добра воља. Скаче се са висине од 4.000 метара. Пре отварања падобрана слободни пад траје један минут, док брзина тела достиже 200 до 220 километара на сат. Од момента отварања падобрана до приземљења које је потпуно безбедно, протекне око три минута, објашњава Матић.
Они који похађају курсеве падобранства и роњења морају поседовати лекарско уверење. Теоријски и практични део обуке за падобранство траје пет дана. Након обуке следе први самостални скокови. Најпре са мањих висина од 1.000 и 1.200 метара, а са стицањем искуства повећавају се и висине које досежу и до 4.000 метара. Скокови падобраном изводе се у Београду, Новом Саду, Зрењанину, Кикинди, Мађарској. Обука за роњење траје седам дана на базену, а касније своје ронилачко умеће полазници усавршавају на Сави, Табановачкој шљункари, језеру Перућац, мору.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa