Инфо

8. септембар 2011.8. сеп 2011.
ГРАДСКИ САОБРАЋАЈ И ПАРКИРАЛИШТА

ГУЖВА, ГУЖВА, Е ПА ШТА ЈЕ

Према броју возила у односу на број становника, Шабац је у самом врху у Србији. Саобраћајне гужве на главним градским улицама, нарочито у време шпица, постале су свакодневица
Према подацима саобраћајне студије рађене пре неколико година у Шапцу, сваких 0,7 домаћинстава поседује један путнички аутомобил. Међутим, саобраћајни капацитет града већ дуго не може да поднесе оволику количну возила, па су гужве на најпрометнијим градским улицама одавно постале редовна појава. Густ саобраћај у ужем градском језгру проблем је нарочито радним данима. Један од разлога је и то што Шапчани радије користе сопствене аутомобиле него градски превоз, што би знатно утицало на растерећење саобраћаја, као и на проблем недовољног броја паркинг места.
Ситуацију додатно отежава недовољан број паркинг простора за станаре, иако постоје стандарди при издавању дозвола за градњу стамбених објеката. Према студији, око 78 одсто власника путничких возила имају обезбеђена паркинг места у гаражама, властитим двориштима или другим регулисаним паркиралиштима, а око 22 одсто паркира возила на нерегулисаним површинама и на улици.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa