Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
Кузмановић:

После избора ни рупе на путу да се закрпе

Сваког 22. априла, на дан града, Шапчани се се сећају 1867. године када су пешадијском капетану српске војске Лазару Цукићу предати кључеви града. Тада у Шапцу није остао ниједан турски војник. Симболично је да је ослобођењем Шапца, Кладова, Београда и Смедерева, означена и слобода целе Србије. А историја се најчешће понавља, знају то добро Шапчани!

Ово је дан када се сумирају резултати и слави слобода. Слобода је ту најважнија, јер шта је човек без слободе! Без слободе нема ни резултата. А Шапчани заиста имају зашто да буду поносни. У последње четири године у нашем граду ради 248 нових привредних друштава, већи је и број предузимачких радњи за 1398, а они који својим радом уплаћују доприносе сад је већи за 7480! Током 2020-те, Шабац је заблистао пуним сјајем. Кренеш, рецимо од Винаверовог трга, па кроз највеће насеље Бенска Бара у којој је свака коцкица на свом месту, па преко градског трга дођеш до споменика Јеврему Обреновићу који је централна фигура новог уређеног простора. Продужиш свега пет минута и ето те на Савској авенији, новом, а већ омиљеном шеталишту свих Шапчана. Пукао простор пред тобом. Меша се зелена и црвена, а онда се сретнеш са реком која више не протиче, него украшава Шабац. Ако хоћеш, можеш и бициклом, свуда имаш стазу само за бициклисте. А лепо ти и да шеташ. Саобраћаја углавном нема, или је сасвим успорен. Милина једна!

У свему томе има само једна туга! Све је то настало у првих шест месеци прошле године. После избора, ништа! Ни рупе на путу да се закрпе! Реновирана канцеларија градоначелника, постављена једна скулптурица у Сава парку, а најављује се и реновирање котла школе у Накучанима за невероватних 210 хиљада евра. Спремају се да заору већ урађене инфраструктурне радове на простору кванташке пијаце. Биће место кванташа, која тона кукуруза! Ниче и нова дивља депонија. Прођеш аутом, па те срамота.
Кад нема слободе, све је накарадно. Постаде нам председник почасни грађанин Шапца! После Оље Бећковић, Драже Петровића, Милана Јовановића, Александра Обрадовића из “Крушика”! У исту врећу жртве и џелати! Шта мислите, да ли би претходни добитници награде за освајање слободе присуствовали чину када Вучић прима кључеве града! О чему ли они, чијим се делом поносимо, већ данас размишљају? Некада је награда мирисала на слободу. Данас, смрди на полтронство! Бележимо у нотес још једну бруку коју треба исправити. Само, што је више грешака, треба и све више времена да се оне исправе. Мислите о томе!
ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ ШАБАЦ ВЕЛИМИР КУЗМАНОВИЋ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa