Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.
РЕВИЈА ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА

ТЕАТАР НА ДОБРОМ ПУТУ

Народно позориште „Тоша Јовановић“ из Зрењанина представом „Збогом жохари“ отворило је у недељу, 2. октобра, овогодишњу, седму по реду, Ревију позоришних представа. У понедељак увече наступио БИТЕФ Театар, а у уторак Београдско драмско позориште. Вечерс у 20 часова премијерно извођење представе „Пусти ме да сањам“ Ивана Томашевића и проглашење најбоље представе
Шабачка позоришна публика већ прве вечери остала је без даха после извођења представе „Збогом жохари“ Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина. Редитељка Слађана Килибарда на текст Владимира Ђурђевића, младог београдског писца, успела је да створи представу чија тематика спаја време деведесетих година са временом у којем данас живимо. Атрактивност и динамичност представе чини и музика култних сарајевских бендова „Забрањеног пушења“ и „Лету штуке“.
Тематика је врло блиска младима, али и онима који се сећају распада Југославије. Кроз причу о два сарајевска тинејџера који „сазревају“ у исто време када „сазрева“ и друштвено-политичка ситуација редитељка потврђује чињеницу да рат, национализам и ново друштво нису донели ништа доброг.
- Ишла сам на мало апстрактну сценографију која представља метафору времена у коме смо живели, а у коме живимо и данас. Са музиком „Лету штуке“, која је данас врло актуелна, хтела сам да направим неку паралелу између времена када је почео рат и и данашњег који је донео капитализам тако да је све остало по старом. Пријем шабачке публике је био леп. То ми све веома свидело ““ рекла је Слађана Килибарда.
За глумца вечери проглашен је Иван Ђорђевић који је глумио Пишоњу у овој младалачкој балади о Пишоњи и Жуги.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa