Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.
ЗА „ГЛАС ПОДРИЊА“ ГОВОРИ: СВЕТОМИР ВЕШИЋ, НАЧЕЛНИК МАЧВАНСКОГ ОКРУГА

РАЗВОЈ УСЛОВЉЕН СРЕДСТВИМА

Главна тема прошлонедељног састанка Савета Мачванског округа оснивање Регионалне развојне агенције. Оскудна буџетска средства, главна сметња у напретку појединих подручја. Изградња инфраструктуре предуслов за развој привреде
Свака општина Мачванског округа је у протеклом периоду улагала у локални развој у складу са средствима у буџету. Последице економске кризе, условиле су одређивање приоритета. Због великих поплава у појединим општинама су се појавили нови проблеми, у чијем решавању су морали да учествују и републичке институције.
Прошлог петка одржан је састанак Савета Мачванског округа. Централна тема била је оснивање Регионалне развојне агенције.
- У складу са новоусвојеним Законом о регионалној подели Србије, по коме је Мачвански округ ушао у састав Шумадијског, односно Западног региона, ми смо прошле недеље радили на оснивању Регионалне развојне агенције. Представници Општина су изнели своје ставове и мишљења, а крајња одлука ће бити донета на једном од следећих савета.
У Шапцу, Богатићу и Владимирцима, у току 2011. године настављен рад на реконструкцији школских објеката, изградњи водоводне и канализационе мреже. Општине Љубовија, Мали Зворник и Град Лозница, уложили значајна средства за санацију штете од поплава које су погодиле овај крај крајем прошле године.
- Када говоримо о Шапцу, Богатићу, Владимирцима, највише се радило на проширењу водоводно канализационе мреже и реконструкцији школских објеката. Што се тиче осталих општина, и тамо је инвестирано у складу са локалним али и државним могућностима. Величина општине је директно сразмерна средствима којима једна локална самоуправа располаже. Тако да у Крупњу, Малом Зворнику и Љубовији, та оскудна средства велика сметња у планирању различитих пројеката. Потом, у општинама које су биле озбиљно угрожене поплавама карјем 2010. године, дошло је до великог одлива средстава за санирање насталих штета.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa