Инфо

5. август 2021.5. авг 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

МИНИСТАР ПОПОВИЋ У ПОСЕТИ ЉУБОВИЈИ

Улагање у општину

Идеја је да Општина Љубовија следеће године конкурише код ресорног Министарства за отварање сличног центра у Љубовији.
Поповић је рекао да ће на овај начин млади иноватори имати могућност да развијају своје предузетничке вештине и да размењују знања и искуства како би на најбољи начин довели своје идеје до тржишта
После отварања Регионалног иновационог смарт сити центра у Малом Зворнику, прошлог понедељка, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић посетио је Љубовију. Поповића су испред зграде Општинске управе дочекали председник Општине Љубовија Милан Јовановић и заменик председника Александар Ђукић са сарадницима, након чега је министар изразио жељу да поводом данашњег празника обиђе цркву Светог Преображења Господњег.

Министар Поповић и представници општине одржали су радни састанак на ком се нашло више тема. Највише се разговарало о улагањима у Љубовију, како тренутним тако и будућим. Идеја је да Општина Љубовија следеће године конкурише код ресорног Министарства за отварање сличног центра у Љубовији.
Поповић је рекао да ће на овај начин млади иноватори имати могућност да развијају своје предузетничке вештине и да размењују знања и искуства како би на најбољи начин довели своје идеје до тржишта. Он је између осталог нагласио да је Србија у протеклих неколико година уложила више од 100 милиона евра у изградњу иновационе инфраструктуре и стартап екосистема, што је довело до тога да је извоз услуга из Србије у области информационо-комуникационих система у 2020. години достигао 1,44 милијарде евра.

Ljubovija.info


Смарт сити центри су део интегрисаног иновационог екосистема са више од 20 стартап и смарт сити центара и технолошких паркова у Новом Саду, Београду, Нишу и Чачку, а циљ је да корисници ових центара између себе сарађују и размењују идеје и знање. Поповић је додао да развој иновационе инфраструктуре широм Србије и њихово умрежавање доноси одличне резултате на пољу развоја предузетништва и отварања нових, добро плаћених радних места. догађају присуствовао и начелник МУО Владан Красавац.
Ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa