Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Ново санитетско возило Дому здравља

Још један санитет за хитну службу

Санитетско возило Форд Конект, купљено средствима опредељеним буџетом Града Шапца, крајем прошлог месеца је уручено Дому здравља “Др Драга Љочић”. Возило ће се користити за збрињавање најугроженијих пацијената, али и ковид позитивних.

Возило је Јасмини Станковић, директорки Дома здравља “Др Драга Љочић” уручио Немања Пајић, председник Скупштине Града Шапца.

Фото: Глас Подриња


-Возило ће нам бити од велике користи, а посебно служби хитне медицинске помоћи, јер ће се овим возилом збрињавати најугроженији пацијенти, најургентнија стања, било да су изазвана болешћу или траумом. Такође ће служити и за збрињавање Ковид 19 позитивних пацијената. Епидемиолошка ситуација у Шапцу је из дана у дан све сложенија, односно све је већи број прегледа, а служба хитне медицинске помоћи збрињава их у ноћним сатима, од 22.00 до 7.00 ујутру, када не ради ковид амбуланта, рекла је др Јасмина Станковић.

Ове године Град Шабац је за функционисање Дома здравља определио 55 милиона динара. Раније ове године Град је набавио још једно санитетско возило које користи хитна помоћ.

Фото: Глас Подриња


-Град Шабац континуирано подржава здравствене установе у граду, а пре свега Дом здравља чији је оснивач. Ове године је за набавку опреме издвојено 10 милиона динара и од тога је и ово возило набављено. Чуо сам да ће се оно користити и за превоз пацијената у терцијалне установе, што је јако значајно тренутно због ковид пацијанта. Подржавамо и запошљавање нових младих људи и у Дому здравља и у Општој болници. Драго нам је да је добра сарадња између ове две здравствене установе. Треба да знају да мислимо на њих и да ћемо им и даље помагати. Наставићемо то и у следећој години, како би наши суграђани имали што бољу и квалитетнију здравствену заштиту, али и да би здравствени радници имали боље услове за рад и да што више младих људи добије шансу да ради у здравственом систему, рекао је Немања Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa