Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Владимирачка дечја недеља
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

Владимирачка дечја недеља

Ове године, Дечја недеља у Владимирцима је обележена под слоганом, чија инспирација су стихови песме Дете, нашег великог песника Љубивоја Ршумовића:,,Дете је дете да га волите и разумете”
Од 4. до 10. октобра широм Србије обележава се Дечија недеља. И ова Дечја недеља је прилика да децa остану у средишту друштвених настојања да буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, а то се постиже континуираном бригом о заштити, унапређењу и промоцији дечијих права.

Ове године, Дечја недеља у Владимирцима је обележена под слоганом, чија инспирација су стихови песме
Дете, нашег великог песника Љубивоја Ршумовића:,,Дете је дете да га волите и разумете”.



Библиотека ,,Диша Атић” Владимирци се потрудила да уз поштовање свих епидемиолошких мера узме учешће у обележавању Дечје недеље. Организована су дружења са децом ПУ ,,Сунцокрети’’ и нижих разреда OШ ,,Жика Поповић” из Владимираца.У парку испред Конака организована је изложба радова који су настали у Дечјој радионици 43. сазива Јаловичке ликовне колоније. Гост Библиотеке био је популарни стваралац за најмлађе Тоде Николетић. Књижевни опус Тодета Николетића је заиста велики, како по свом обиму, тако и по значају који има за децу не само Србије већ и региона. Он је аутор великог броја романа, приповетки, збирки песама и драма за децу. Ученици нижих разреда OШ ,,Жика Поповић” из Владимираца блистали су од задовољства у топлом дружењу упознајући се са стваралаштвом књижевника .Сјајно организован скуп који је уприличила Библиотека ,,Диша Атић који опет остаје у дугом сећању свих учесника.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa