Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Дете је да га волите и разумете
Обележавање Дечје недеље у Библиотеци шабачкој

Дете је да га волите и разумете

Пројекат „Рођени за читање“, чија је ауторка библиотекарка Драгана Гајић, успешно се у Библиотеци шабачкој. Намењен је бебама од рођења до треће године живота, а намера је да се код родитеља јача сазнање о способностима њиховог малишана да позитивно реагује на подражаје створене читањем и причањем прича
Библиотека шабачка се и ове године укључила у обележавање Дечје недеље програмом чији је циљ популаризација књиге и читања. Тим поводом у у дворишту градског храма књиге организовано је дружење са децом у оквиру пројекта „Рођени за читање“.

- Већ деценију Библиотека шабачка организује програм „Рођени за читање“, по ком смо познати широм Србије, а који је изнедрио „Рођени за цртање“ и „Рођени за музику“. Један од наших задатака је да подржавамо децу током читаве године, а у недељи која им је посвећена обраћамо посебну пажњу на садржаје за најмлађе – рекла Александра Ердевички Томић у име Библиотеке шабачке.



Пројекат „Рођени за читање“, чија је ауторка библиотекарка Драгана Гајић, успешно се реализује већ неколико година у Библиотеци шабачкој. Намењен је бебама од рођења до треће године живота, а намера је да се код родитеља јача сазнање о способностима њиховог малишана да позитивно реагује на подражаје створене читањем и причањем прича. У нашем окружењу и у многим земљама света програми раног читања успешно се спроводе већ више од 20 година.

Дечја недеља се традиционално обележава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, на права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала. У случају неповољних временских прилика, програм ће се одржати у читаоници Позајмног одељења за децу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa