Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОДРЖАНА ДЕСЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Трећи ребаланс буџета и повратак опозиције

Као разлог за ребаланс буџета наведено је повећање прихода и то по основу пренетих наменских трансферних средстава из буџета Републике за инвестиције, а већи су и приходи од пореза на зараде. Опозициони одборници Драган Станковић и Милош Јевтић учествовали су у раду и представљали конструктивну опозицију
Повратак двојице одборника опозиције из Иницијативе Село - град у скупштинске клупе обележио је десето заседање Скупштине града, одржане у петак. На дневном реду је било 27 тачака, од којих је најзначајнија трећи ребаланс буџета града.

Као разлог за ребаланс буџета наведено је повећање прихода и то по основу пренетих наменских трансферних средстава из буџета Републике за инвестиције, а већи су и приходи од пореза на зараде. Повећани су и расходи за финсирање постојећих пројеката, али за финансирање нових.

Једна од важнијих тачака које су усвојене у петак јесте и формирање Локалног антикорупцијског форума града Шапца, за који је истакнуто да ће бити нестраначко тело


-Велико је задовољство што је град Шабац усвојио трећи ребаланс буџета, због тога што тиме показујемо један одговоран однос према буџету града. Буџет је већи него што је планирано на почетку године. Основ за повећање је усвајање пројеката, којима је Шабац аплицирао, од стране Владе Републике Србије, пре свега пројекат “Паметан град - град будућности” где је Шабац добио нешто мање од 80 милиона. Такође је и 45 милиона динара више од пореза на зараде, него што смо планирали. Улазимо у реализацију великих пројеката, а то су издвајања око 130 милиона за асфлатирање 12 сеоских путева. Велики пројекат је и изградња отвореног базена. Обећали смо то у врло кратком временском интервалу биће расписан тендер за градњу три базена: једног олимпијског, једног средњег и једног малог, поред затвореног базена. Имамо и улагање у ЈКП “Стари град”, које је годинама урушавано. Набавићемо им нова средства за рад, како би њихова услуга била што квалитетнија, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић.

Једна од важнијих тачака које су усвојене у петак јесте и формирање Локалног антикорупцијског форума града Шапца, за који је истакнуто да ће бити нестраначко тело.

Грађани од нас захтевају истину и да ту истину кажемо у овој Скупштини. Иницијатива село - град је дошла да покажемо и другу страну, а не само оно што Српска напредна странка прича


Опозициони одборници Драган Станковић и Милош Јевтић учествовали су у раду и представљали конструктивну опозицију. Станковић се јављао по готово свим тачкама и износио своје ставове и предлоге.

Фото: Глас Подриња


-Грађани од нас захтевају истину и да ту истину кажемо у овој Скупштини. Иницијатива село - град је дошла да покажемо и другу страну, а не само оно што Српска напредна странка прича. Расправа је у мањој или већој мери била коректна, иако увиђам нестрпљење код одборника СНС када излазимо, а тражили су парламентарну демократију. Сада је имају. Расправљаћемо и даље о свакој тачки о којој имамо неке инфорамције и можемо да утичемо да на неки начин побољшамо животе грађана Шапца. Бићемо заиста конструктивна опозиција која ће давати предлоге и решења. На другим одборницима опозције је да одлуче како ће поступити. Поштујемо сваку њихову одлуку. Нама је заједничко да имамо заједничког политичког неистомишљеника, а то је СНС, рекао је Драган Станковић.

Градоначелник Александар Пајић је изразио задовољство што је део одборничке групе Небојша Зеленовић - Шабац је наш ушао у Скупштину и дали конструктиван допринос њеном раду.
Председник Скупштине града Немања Пајић, такође је поздравио одлуку да део опозције дође на седницу.

Фото: Глас Подриња


-Драго ми је да је до овога дошло и мислим да је ово наговештај да ће и други опозициони одборници кренути овим путем. Могу сада јасно да виде шта могу да очекују, да неће бити ускраћени за реч и да ће моћи да кажу све што мисле, наравно у складу са пословником и статутом. Надам се да ће још њих одлучити да узму учешће у раду, рекао је Немања Пајић.

На десетој седници усвојени су и извештаји о пословању јавних предузећа за 2020. годину, као и измене статута Шабачког позоришта, Културног центра у Шапцу и Дома културе у Прњавору.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa