Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
НАГРАЂЕНИ ПОЛИЦАЈАЦ

ПРИОРИТЕТ РАД СА ДЕЦОМ

У последње време на територији шабачке општине веома су честе саобраћајне несреће у којој смртно страдају возачи бицикала. Виши полицајац Милорад Ристановић, вођа првог сектора, истиче да је добро што у оваквим саобраћајним несрећама не страдају деца
-Генерацијама које имају педесет година и више када их зауставимо не можемо да им објаснимо да праве прекршај. Њима је циљ само да стигну тамо где су кренули. Казна за неосветљено бицикло је 5.000 динара а за вожњу у супротном смеру од 6.000 до 20.000 динара. Многа од тих бицикала не вреде више од 3-4.000. Законом је прописано ношење флуоресцентног прслука ноћу. Понеко га је носио када је нови закон тек ступио на снагу. Ми не знамо шта треба да урадимо да би свест тих људи прорадила, јер то су већ оформљене личности од 50, 60, па и преко 70 година.
Ристановић додаје да је зато приоритетан рад са децом још од првих разреда основне школе.
-Министарство просвете могло би да уведе бар пилот пројекат „саобраћај“ у школу и да деца виде неке ствари сигурно би сутра размишљали шта је добро а шта не да чине у саобраћају. Прича прође али слика остаје урезана у сећање.
Ристановић наводи да је прошле године започет пројекат „Безбедно детињство, безбедносна култура младих“, и да га ове године га настављају. Циљна група су деца од 10 до 12 година.
Када се догоди саобраћајна несрећа између возача моторног возила и возача бицикла многи су унапред спремни да осуде возача моторног возила.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa