Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
После одмора, пут у Зајечар
ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

После одмора, пут у Зајечар

Одложен дуел против Златибора. Најдуже гостовање у Лиги. Ривал познатог имена, без великих амбиција. Лош низ резултата
Очекивало смо сви да Мачва победи Златибор у Шапцу, но није добила прилику у овом термину, јер је пре тога Чајетинце зауставио Ковид 19. Пошаст која прави проблеме целом свету, “ухватила” је девет првотимаца прошлосезонског суперлигаша, бар тако стоји у званичном саопштењу, те је меч одложен, а накнадни термин ће бити одређен. Пауза би могла пријати и Мачви која је претходне две утакмице одиграла далеко од комплетног састава, много њих је паузирало због различитих разлога, те је непланирани одмор можда и повољна околност пред дуг пут у Зајечар.

Није можда толико километрима изражен пут дуг, али у односу на друге, ово је свакако најдаља дестинација за шабачки клуб ове сезоне. Тимок је познато име у свету фудбала, ривалство два клуба сеже готово до средине претходног века, но прошлост је део прича, садашњост је једино релевантна. У тој садашњости Мачва је показала много више од почетка сезоне, иако су обе екипе прокламовале исти циљ летос.

Распоред до краја 2021.
После Тимока Мачва 23.10. дочекује ИМТ Раковицу, потом је очекују два дербија. У среду, 27.10 у Ивањици игра меч Купа против Јавора, а потом 31.10 гостује у Новом Саду, тиму Младости. Низ гостовања завршава у Добановцима 06.11. Друга новембарска среда, 10.11. доноси гостовање Железничара у Шапцу. Кабел ће Шапчане угостити четири дана касније, а 20/21.11. следи дерби Подриња против Лознице у Поцерској. Раду Мачва гостује 27.11, потом дочекује Јавор 05.12 чиме заокружује календарску годину. Међу свим терминима мора бити један слободан за одложенб меч против Златибора.


Зајечарци су суочени са проблемима и све је извеснија грчевита борба за опстанак. Већ пет кола не знају за победу, последњи пут су се радовали против најслабије екипе у лиги, Кабела, једина два добра меча су била против Будућности у Зајечару и у Ужицу. Ван свог терена су освојили само бод и Зајечар је њихова снага. Три последња дуела са тимовима из врха оставили су их без бодова. Појединачно Давидовић и Драгићевић су без премца највеће опасности. Ипак, напад је много мањи проблем од слабе одбране, треће најслабије у Првој лиги.

Некада стабилан српсколига, чак и друголигаш, последње деценије суочио се бројним проблемима. Стигао је клуб до стечаја, играо и у петом рангу, мењао име све док није вратио старо 2018. За три године је од зоне, преко баража овог лета стигао до другог ранга где жели да опстане, иако се чини да ће то бити јако тежак посао. Мачва има млад тим, али је свакако благи фаворит.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa