Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
МАГАЦИН ПОЛОВНИХ СТВАРИ ЦРВЕНОГ КРСТА

Недостаје обућа и топла гардероба

Према речима Милана Глумца за кратко време из магацина половних ствари издато је робе за 80 породица или за око 240 становника општине. Са доласком хладнијег времена повећава се потреба за топлијим стварима, па тако у Црвеном крсту истичу да им недостаје обућа за децу и одрасле, посебно за мушкарце
Један од важних сегмената рада коцељевачког Црвеног крста јесте магацин половних ствари који је поново у функцији и радиће све док то буде било могуће због епидемиолошке ситуације.

–Ми имамо препоруку да примамо донације у виду половних ствари, с тим да гардероба, поред тога што мора бити опрана и уредно сложена, неопходно је да буде и хемијски третирана, односно да прође процес хемијског чишћења и да грађани могу да је предају Црвеном крсту уз потврду о извршеном третману. Имајући у виду чињеницу да то за грађане Коцељеве није баш једноставно извести, јер у нашем месту немамо радионицу за хемијско чишћење, већ су приморани да гардеробу носе у оближње градове, ми то радимо у име наших грађана, а опет у циљу да бисмо осигурали да оно што дајемо из нашег магацина социјално угроженим суграђанима буде урађено на безбедан начин- изјавио је секретар ове хуманитарне организације.

Према речима Милана Глумца за кратко време из магацина половних ствари издато је робе за 80 породица или за око 240 становника општине. Са доласком хладнијег времена повећава се потреба за топлијим стварима, па тако у Црвеном крсту истичу да им недостаје обућа за децу и одрасле, посебно за мушкарце.

–Такође, јакне за старије су нам неопходне, јер грађани углавном донирају гардеробу за децу и то махом имамо, али су нам проблем старији корисници, у већој мери мушка популација- истакао је Глумац и апеловао на све оне који имају вишак гардеробе, посебно дефицитарне, да се сете људи који су у стању социјалне потребе и којима би оно што неко други не користи добро дошло.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa