Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
Победа породичног коња
ХИПОДРОМ У ШАПЦУ ПОСЛЕДЊЕГ ТРКАЧКОГ ДАНА У ОВОГОДИШЊОЈ СЕЗОНИ

Победа породичног коња

Последњег тркачког дана у овој години одржано укупно пет галопских трка, а у трци дана Ослобођење Шапца тријумфовао Eiskonig Александра Станаревића који је и био у његовом седлу.Yoyoba први у трци посвећеној мајору Добри.

Eiskonig, власништво штале Станаревић са Александром Станаревићем у седлу, први је прошао кроз циљ у трци дана на хиподрому у Шапцу, названој „Ослобођење Шапца“, категорије листед за трогоде и старије коње, одржаној протекле недеље на овом спортском борилишту.

Млади јахач Станаревић, изјавио је одмах после главне трке да је конкуренција била веома јака, али да је његов коњ био најспремнији и готово сам добио трку. У издржавање, негу и тренинг Eiskoniga укључена је цела породица Станаревић, па љубитељи овог динамичног спорта кажу да је то био тријумф породичног коња.

Друго место у овој трци освојила је Lima Славице Вујковић са Тиком Вујковићем, а треће Mojito Алмина Алића у чијем седлу је био Конкољ.
Победнички пехар је уручио Александар Јовановић, председник Управе града Шапца, истичући даму је то посебно задовољство и што се ова трка одржава у част 23.октобра, дана када је Шабац ослобођен у Другом светском рату.



- Данашњим тркачким даном Шабац се још једном показао као град који држи до своје традиције. Коњички спорт је заштитни знак нашег града, и наше опредељење је да наставимо са даљим развојем и улагањем у промоцију овог спорта. Поносни смо на чињеницу да је Шабац један од ретких градова, не само у Србији него и у ближем окружењу, који може да се похвали овим спортским и друштвеним догађајем. Користим ову прилику да поздравим све љубитеље коњичког спорта и да још једном честитам победницима и свим учесницима данашњих трка, као и да им пожелим пуно успеха у свим будућим такмичењима, поручио је Јовановић.

Своје задовољство због успешно завршеног, деветог и последњег тркачког дана на овом спортском објекту у протеклој сезони није крио ни његов директор доктор Александар Перановић, који је између осталог нагласио да су у протеклом периоду урадили комплетно трибине на хиподрому и пут на истом.
- Током девет протеклих тркачких дана, наступило је укупно око 500 тркачких коња. И убудуће ће радити на уређењу главне стазе и помоћних ради веће безбедности и удобности за галопере, истакао је Перановић.

У пријатном дану и на добро уређеној стази одржане су још четири галопске трке.

У првој, Меморијал Момчило Мија Недић на 1.300 метара, хандикап један за трогоде и старије коње победио је Тајсон Милете Обреновића кога је јахао Вујковић. Други на циљу био је Kraken Роберта Сабочког, а трећа Salah al din Милана Николића са Мешетовићем у седлу.

У другом меморијалу овог дана, посвећеном Весни Кујунџић, великом љубутељу у познаваоцу овог спорта из Шапца ( Категорија пет за двогоде коње без победе на 1.500 метара), победио је Trump Trliæ, власништво штале Трлић, са Нађем у седлу. Друго место освојила је Esther Zaza Ергеле Сурчин са Николићем, а треће Markaza штале РС са Љубомировићем.

Трећа трка овог дана под називом „Добросав Николић-Добра мајор“, категорије хандикап три за трогоде и старије коње на 1.700 метара, била је посвећена познатом предратном одгајивачу тркачких коња из овог краја мајору Добри. Победио је Yoyoba, Коњичког клуба „Шендековић“ са Глоговцем у седлу. Друго место припало је Paton Suru, власништво Н. Вујатовића, са Гнесијем.

- Радује ме сећање на стрица и његове коње којима је задужио цео овај крај. Посебно је значајно да је наша Парашница 1937. године добила Југословенски дерби, прва у шабачком крају. Потребно је подсећање на то, да се не заборави, рекао је после трке видно узбуђен синовац мајора Добре Мића Николић.

Трећи меморијал овог дана „Меморијал Мирослава Мићка Костића“ на 1.700 метара, категорије два, трка двогодих коња припала је Volfu, власништво М. Миловановића и В. Станића са Вујковићем у седлу. Друга је била Yabayabadoo штале Милић са Конкољем, а трећа Mistic bel Милоша Адамовића у чијем седлу је био Љубомировић.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa