Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
РК Витез - нови суперлигаш (фото: РК Витез)

РК Витез - нови суперлигаш (фото: РК Витез)

РВАЊЕ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Витезови у елити!

Шабачко рвање се враћа у клупску елиту после осам година. Прво место у Првој лиги обезебдило повратак. Снага у домаћим рвачима. Борба поново са највећим тимовима Србије
Рвачки клуб „Витез“ Шабац враћа се после осмогодишње паузе у Супер лигу Србије у рвању Грчко-римским стилом. Поново ће Шапчани водити борбу са најбољим тимовима у држави и бити такмаци најбољим рвачима наше земље. Овај пут велики успех је остварен са младим снагама, пониклим у клубу. Седам од осам бораца је у Витезу закорачило у свет рвања, а једини изузетак је Дејан Беркец, поникао у другој екипи, али спортским и људским квалитетима део шабачке екипе у остварењу великог успеха.
-Од оснивања се трудимо да рвање живи у Шапцу и да овај стари, сјајни спорт промовишемо међу младима. Окупили смо групу талентоване, али пре свега вредне и предане деце, радили са њима, постали део њиховог стасавања, трудили се да будемо клуб који негује истинске вредности, будемо потпора на сваки начин и да се сви чланови поносе што су део породице „Витез“. Овај успех је додатак низу великих резултата у континуитету. Момци поникли код нас свој клуб су увели у елиту, надамо се да ћемо са њима дуго бити чланови Супер лиге. Овај успех је остварен са екипом грађеном десет година – истиче један од тренера у екипи Иван Гладовић.

Момчило доноси бодове


На турниру у Петровцу на Млави, рвачи Витеза су смештени у квалитетну групу са Црвеном Звездом и Младости из Ваљева. Почело је победом од 7:1 над Ваљевчанима, да би у другом колу уследио пораз од Звезде 5:3, појачане репрезентативцем Бугарске, државе која је велесила у овом спорту. У нокаут фази без права на кикс, савладан је Крагујевац 6:2 за нови окршај против Београђана. Звезда није имала проблема против сомборског Радничког.

Улоге су у одлучујућем дуелу измењене. Шапчани доминирају, побеђују 6:2, освајају титулу и промоцију, иако је Звезда била фаворит. Тријумфом су обезбедили себи привилегију мечева против Спартака, Војводине, Партизана, Новог Сада, клубова одакле долазе актуелни борци из светског врха.
Уз Ивана Гладовића екипу је предводио и Раде Савић, а „црно-жуте“ су представљали: Дејан Бакарец, Угљеша Гајић, Момчило Гајић, Немања Глигорић, Никола Лукић, Урош Маџаревић, Никола Николић и Илија Петровић.

Из другог ранга је елиминисан „Железничар“ Београд, а мења га „Херкулес“ Горњи Брег.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa