Инфо

4. новембар 2021.4. нов 2021.
Чист ваздух је  животно питање
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Чист ваздух је животно питање

Већ одавно указујемо на загађење ваздуха, воде и земљишта и предлажемо да се овај проблем реши по моделу Краљевине Данске која је ниво згађења свела на најнижу стопу у Европи. Зато поново предлажемо измештање саобраћаја из центра градова увођењем бесплатног јавног превоза, као и системско смањење коришћења чврстог горива, као прве кораке у решавању овог проблема.

Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и удружења и покрети који подржавају нашу коалицију тражи да надлежни хитно предузму мере за смањење алармантног нивоа зaгађења ваздуха, уместо покушаја да оправдањима умање овај велики проблем.

Проблем загађења ваздуха у Шапцу није од јуче, али реакција надлежних који кажу да је то нормална појава у ово доба године је за сваку осуду. Последице аеро загађења саме по себи могу бити смртоносне, поготово у комбинацији са вирусом који влада и других респираторних инфекција, тако да гурање проблема под тепих, проблем неће решити. Неопходне су хитне мере и строга контрола рада највећих загађивача, јер чист ваздух није политичко већ животно питање.“
СРПСКА КОАЛИЦИЈА НАДА (ПОКС и ДСС)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa