Инфо

4. новембар 2021.4. нов 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР СА АИК БАНКОМ

Хала “Зорка” у власништву града

“Град је пре две године радио процену вредности хале и она је процењена на 700.000 евра и ми нећемо ићи преко те вредности”, навео је градоначелник ШапцаАлександар Пајић. “Нећемо чекати да све процедуре буду завршене, него ћемо гледати да наши спортисти што пре почну да користе халу” рекао је председик Скупштине града Немања Пајић
Хала “Зорка” први пут ће бити у власништву града Шапца. Договор са АИК банком је постигут, а градоначелник Шапца Александар Пајић је навео да објекат неће платити више од процењених 700.000 евра. Неопходно је да уговор прође скупштинску процедуру, али се градско руководство нада да ће спортисти објекат моћи да користе већ од 1. децембра.

-Договорили смо са власником хале, а то је АИК банка, да у наредном периоду град Шабац буде власник овог објекта. Договорени су услови и процедуре које следе у наредном периоду. Разговори су трајали скоро годину дана. Прва од ствари којима сам се бавио када сам постао градоначелник је да капитални објекти буду власништво града. Град је пре две године радио процену вредности хале и она је процењена на 700.000 евра и ми нећемо ићи преко те вредности, навео је градоначелник Пајић.

Градоначелник је рекао да је АИК банка била добар партнер и да је договор постигнут на обострано задовољство. За потписивање уговора неопходно је да га одобри Скупштина града Шапца.

-Хала “Зорка” нема само употребну вредност него и емотивну и вредност спортских успеха који су у њој постигнути. Имамо потребе за озбиљним спортским објектима и ово је један од начина да се проблем реши. Ми смо у припреми за пројектовање нове спортске хале и од тога не одустајемо. За такав објекат је неопходно и доста времена и доста новца. Партнерство са државом ће се ту показати у пуном капацитету и део средстава ћемо обезбедити преко различитих министарстава и Владе Републике Србије. До тада ће спортисти моћи да користе халу “Зорка”, рекао је Александар Пајић.

Како објекат није коришћен дуже време биће неопходно да се обави реновирање како би све било сигурно за употребу и у задовољавајућем стању.

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић је навео да је на граду да спроведе оно што је са АИК банком договорено.

-Нећемо чекати да све процедуре буду завршене, него ћемо гледати да наши спортисти што пре почну да користе халу. Паралелно са уговором о куповини имаћемо и уговор о коришћењу. Уговор о купопродаји се мора наћи пред одборницима који морају да одобре овакву капиталну инвестицију. Када се потпише уговор о купопродаји моћи ћемо да користимо халу, рекао је Немања Пајић.

Уговор о купопродаји се мора наћи пред одборницима који морају да одобре овакву капиталну инвестицију. Када се потпише уговор о купопродаји


Последње утакмице у хали играла је Металопластика у СЕХА лиги пре више од годину дана, али је око четири године хала затворена.

-Само је Металопластика могла да игра СЕХА лигу и није могла да се користи ни за шта друго. Искључена је и вода у међувремену. Има доста тога да се поправи пре него што спортисти почну да тренурају. Све то спада у одржавање хале, неће бити капиталне реконструкције. Видећемо у наредном периоду шта је неопходно да се ради, рекао је градоначелник и додао да ће халу пре свега моћи да користе професионални спортисти, а уколико буде простора и рекреативци.

Предочено је да ће хала, затоврени базен и отворени базени који су у плану чинити велики спортски комплекс који ће користити грађани Шапца.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa