Инфо

4. новембар 2021.4. нов 2021.
Фото: Шабачко позориште

Фото: Шабачко позориште

На Међународном фестивалу глумца ЗАПЛЕТ 13 Бања Лука

Кристина Пајкић најбоља млада глумица

Стручни жири фестивала радио је у саставу Радослав Миленковић, глумац и редитељ, Наташа Иванчевић, глумица Народног позоришта Републике Српске и Вида Давидовић, драматуршкиња.

Жири је донио следеће одлуке:
– За најбољу представу овогодишњег фестивала Заплет стручни жири прогласио је представу „Мој муж“ у продукцији Југословенског драмског позориште у режији Јоване Томић, због свеобухватности позоришног исказа који у себи обједињује прецизну режију, садржајну драматизацију, креативну костимографију и блиставе глумачке улоге.

– Такође, награда за најбољу глумицу фестивала се додјељује Сањи Марковић и Јовани Беловић за виртуозну партнерску игру и букет улога у представи „Мој муж“ Југословенског драмског позоришта.

– Награду за најбољег глумца жири додјељује Стојану Матавуљу за улогу Абела Знорка у представи „Енигматске варијације“ ХНК Вараждин. Стојан Матавуљ је у овој улози показао завидну студиозност и зрелост глумачког поступка у слојевитом драмском комаду Ериха Емануела Шмита.

– Најбоља млада глумица, по одлуци жирија, је Кристина Пајкић за непатворено и предано потчињавање захтјевном глумачком задатку у представи „Апликација ВОЛАНД“ Центра за културу Тиват и Шабачког позоришта.

– Најбољи млади глумац одлуком жирија је Александар Јовановић у представи „Апликација ВОЛАНД“ Центра за културу Тиват и Шабачког позоришта за изразиту радост игре и пуну узајамност властитог глумачког поступка и цијелине позоришног.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa