4. novembar 2021.4. nov 2021.
Foto: Šabačko pozorište

Foto: Šabačko pozorište

Na Međunarodnom festivalu glumca ZAPLET 13 Banja Luka

Kristina Pajkić najbolja mlada glumica

Stručni žiri festivala radio je u sastavu Radoslav Milenković, glumac i reditelj, Nataša Ivančević, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske i Vida Davidović, dramaturškinja.

Žiri je donio sledeće odluke:
– Za najbolju predstavu ovogodišnjeg festivala Zaplet stručni žiri proglasio je predstavu „Moj muž“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorište u režiji Jovane Tomić, zbog sveobuhvatnosti pozorišnog iskaza koji u sebi objedinjuje preciznu režiju, sadržajnu dramatizaciju, kreativnu kostimografiju i blistave glumačke uloge.

– Takođe, nagrada za najbolju glumicu festivala se dodjeljuje Sanji Marković i Jovani Belović za virtuoznu partnersku igru i buket uloga u predstavi „Moj muž“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

– Nagradu za najboljeg glumca žiri dodjeljuje Stojanu Matavulju za ulogu Abela Znorka u predstavi „Enigmatske varijacije“ HNK Varaždin. Stojan Matavulj je u ovoj ulozi pokazao zavidnu studioznost i zrelost glumačkog postupka u slojevitom dramskom komadu Eriha Emanuela Šmita.

– Najbolja mlada glumica, po odluci žirija, je Kristina Pajkić za nepatvoreno i predano potčinjavanje zahtjevnom glumačkom zadatku u predstavi „Aplikacija VOLAND“ Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta.

– Najbolji mladi glumac odlukom žirija je Aleksandar Jovanović u predstavi „Aplikacija VOLAND“ Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta za izrazitu radost igre i punu uzajamnost vlastitog glumačkog postupka i cijeline pozorišnog.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa