Инфо

3. новембар 2011.3. нов 2011.
МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ПРЊАВОР

ЖИВОТ КАО У ГРАДУ

У Прњавору почело са радом ново извориште које ће обезбедити прикључење и снабдевање на водоводну мрежу преко 20.000 житеља овог дела Мачве. Основна школа која броји преко четири стотине ученика и Дом културе добили здраву, бактериолошки и хемијски исправну воду
Овим је завршена прва фаза изградње чија је вредност око милион евра обезбеђених из средстава Републичке дирекције за воде и буџета града Шапца. Завршетком ове вредне инвестиције осим житеља овог села, могућност прикључења на водоводну мрежу имаће и становници локалних месних заједница. Најпре је прикључено 71 сеоско домаћинство. У оквиру прве фазе урађена су два бунара капацитета 30 литара у секунди, одводни цевовод два километра и осам стотине метара дистрибутивне мреже. Вредност прикључка је 450 евра у динарској противвредности, а заинтересованима за прикључење дата је могућност отплате на рате и у обавези су да купе водомер и плате таксу која износи 4.800 динара.
- Без сумње највећа инвестиција је водоводна мрежа и представља једну од најзначајнијих и најрадоснијих у историји Прњавора. Када је реч о квалитету воде анализе су потврдиле да се ради о једној од најквалитетнијих вода у Србији. Прњавор је годинама уназад био село са највећим процентом оболелих од болести бубрега у односу на укупан број становника. Густа насељеност, нерегулисана канализациона мрежа, бунари на различитим дубинама у великој мери су утицали на сам квалитет воде, што се директно одражавало на здравствено стање житеља овог села, навео је председник Месне заједнице Предраг Срдановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa