Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Фото: М. М., СД “Раднички”

Фото: М. М., СД “Раднички”

СТРЕЉАШТВО: СД РАДНИЧКИ

Најуспешнија сезона Шапчана

Највећи успеси у историји. Друго место у Лиги, појединачна титула, много појединачних медаља. Борба да се обезбеде средства
Стрељачка дружина „Раднички“ завршила је недавно сезону 2021. и она ће остати забележена у историји клуба као најуспешнија до сада. Екипно, Раднички је вицешампион Лиге Србије, освојио је друго место на Првенству државе у категорији ваздушна пушка, као и треће на Првенству у малокалибарској пушци. Наглашавамо да Лига и Првенство нису исто тамичење. Лига обухвата шест кола, док је Првенство дводневно такмичење. Екипу у лигашким надметањима чинили су: Гордана Пешић, Милосав Ковачевић и Радомир Ранковић. Екипу је предводио Миломир Марковић.

У појединачној конкуренцији Гордана Пешић је наставила са успесима. Она је победник Лиге, освојила је злато на Првенству међу стелцима „малокалибарке“, уз два сребра, једном у Купу, једном на Првенству у категорији ваздушна пушка.

Милосав Ковачевић је лигашки вицешампион Лиге, други на Првенству (малокалибарска пушка) и трећи у Купу (ваздушна пушка).

-Ово је наша најсупешнија сезона до сада. Други смо у Лиги, у конкуренцији више од десет клубова. Велики успех, а опет остаје жал и за првом позицијом која је припала Зрењанину за мало, једно наше донекле слабије коло је одлучило. С обзиром на околности, борбу са финансијама и сналажење да би наступали редовно, презадовољни смо резултатима – истакао је Марковић, тренер и асистент у Радничком.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa