Инфо

6. јануар 2022.6. јан 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЗА ПРВУ БЕБУ СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА 100.000 ДИНАРА

Добро дошла Данице

Прва беба у Новој години са територије града Шапца је девојчица Даница која је рођена у поподневним сатима. Порођај је прошао добро и беба је на рођењу добила одличну оцену, што значи да је и прва оцена за Шабац одлична
Градоначелник Шапца др Александар Пајић посетио је породилиште Опште болнице ,,Лаза К. Лазаревић” у Шапцу и даривао прворођену бебу Даницу ваучером од 100 000 динара. Градоначелник Пајић истакао је да је срећан што Нову годину започиње обиласком породилишта шабачке болнице и што први поклон у име Града Шапца уручује прворођеној беби.

-Прва беба у Новој години са територије града Шапца је девојчица Даница која је рођена у поподневним сатима. Порођај је прошао добро и беба је на рођењу добила одличну оцену, што значи да је и прва оцена за Шабац одлична. Велико је задовољство да мајци уручим поклон ваучер у износу од 100 000 динара и поклон пакет. Ово је мајци треће дете, тако да ће од града добити и накнаду у износу од 20 000 динара. И за остале бебе које су у породилишту обезбедили смо пакете- рекао је Пајић и истакао да је Град Шабац за 2022. години повећао издвајања из буџета поводом рођења деце, те је Одлуком о већем обиму права породици са децом предвиђено да свака прворођена беба у породици добије 30.000 динара, а свако друго и наредно дете у породици добиће од Града Шапца по 20.000 динара.

Фото: "Глас Подриња"


-Уведено је и ново право за породице у којима се роде тројке. Оне ће од Града добити сто хиљада динара. Ово значи да је буџетом града Шапца за 2022. годину предвиђено 30 милиона динара за све рођене бебе под условом да мајка има пребивалиште на територији Шапца, што је дупло више средстава него прошле године. Такође, Град издваја из буџета 4 милиона динара за пакете за новорођенчад-казао је Пајић и додао да је пронаталитетна политика изузетно важна јер су млади будућност Шапца и Србије.

-Председник Вучић најавио је и нова републичка издвајања за прворођену бебу, па ће тако свака прва беба која је рођена од 1. јануара 2022. године добити од државе по 300 000 динара, а друго и треће по 100 000 једнократно. Прва породиља са територије града Шапца ће од Републике Србије добити једнократну помоћ од 100 000 динара, и наредних 10 година месечно по 12 000 динара. Циљ ових мера је да се заустави негативан тренд стопе наталитета и да се значајно доприносе подстицају рађања јер млади су наша будућност-рекао је градоначелник Пајић.

Уведено је и ново право за породице у којима се роде тројке. Оне ће од Града добити сто хиљада динара. Ово значи да је буџетом града Шапца за 2022. годину предвиђено 30 милиона динара за све рођене бебе под условом да мајка има пребивалиште на територији Шапца


Током 2021. године у шабачкој болници рођено је 1128 беба, од тога су 587 дечаци. Педијатар неонатолог др Мирјана Лукић рекла је да су током 2021. године имали и корона порођаје који су се одвијали у црвеној зони Опште болнице ,,Лаза К. Лазаревић”.

-Било је 13 порођаја, сва деца су била негативна на корону и на време су изашла кући са својим мајкама. Данашњи дан је почео добро. Имали смо три новорођенчета до сад, два дечака и једну девојчицу. Даница је прва рођена у овој години са територије града Шапца. Мислим да ће у овој години наталитет бити још бољи с обзиром на нове пронаталитетне мере. Захваљујем се градоначелнику Пајићу на ваучеру и поклону за прву бебу- рекла је др Мирјана Лукић.

Пресрећна мајка Драгана Живановић из Метлића захвалила се градоначелнику на ваучеру и поклону. Даница је рођена са 3470 грама и дугачка је 53 центиметра. На рођењу је добила оцену 10.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa