Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
Коњи јурили у име Христа
БОЖИЋНЕ КОЊИЧКЕ ТРКЕ У БОГАТИЋУ

Коњи јурили у име Христа

Победничке пехаре освојили Атоша и Орао Трлић, а осмогодишњој Сари припао златник.
Атоша, власника Боре Стевановића из Панчева са Лазаревићем у седлу у галопској трци ( јахање) Божић на 800 метара, прва је прошла кроз циљ у „оштрој“, завршници, традиционалне коњичке трке, одржане прошлог петка на најрадоснији хришћански празник на хиподрому у Богатићу. Победницима је пехар уручио Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић.

Сличан победнички пехар, само у галопској трци у сулкама, „Бадњи дан“ на истој дистанци, освојио је Орао Трлић, власништво Лазара и Ленке Трипковић, а у сулкама је био Личанин. Овога пута победнички пехар је уручио Дарко Машић, директор Туристичке организације општине Богатић.
Претходно, приликом ломљења чеснице слављенички златник пронашла је осмогодишња Сара Тарбук из Засавице.

Традиционално дружење љубитеља коњичког спорта уз кувану ракију и вино, трке галопера и ломљење славске чеснице са златником, одржава се на овом хиподрому више од две деценије. Овог пута и време је послужило галопере. Сунце је грејало између мутних облака. Падавина није било, а читава „река“ људи „слила“ се на овај спортски објекат у Богатићу. По слободној процени било их је више од три хиљаде. Очигледно љубитељи коњичког спорта из мачванских села и околине ужелели су се коњичког надметања.
Успешни организатори су били Коњички клуб „Мачванин“ у Богатићу и Туристичка организација ове локалне самоуправе.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa