Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
УДРУЖЕЊЕ ОДГАЈИВАЧА ОВАЦА БЕЛО ЈАГЊЕ У БОГАТИЋУ

Мијић нови председник

На прошлонедељној седници Удружења одгајивача оваца „Бело јагње“, одржаној у Богатићу, за новог председника Удружења изабран је Србислав Мијић, угледни домаћин из Совљака. Именован је и Извршни одбор Удружења.

Састанак је одржан после дуже паузе уз жељу да, како су поједини чланови истакли ова организација сточара Мачве „живи“ и даље с циљем унапређења овчарске производње у овом крају. За то ће бити потребно много више труда самих чланова али и помоћи од стране шире друштвене заједнице, како на локалном, тако и републичком нивоу.

Одана је захвалност предходном председнику Удружења Авраму Гишићу из Мачванског Белотића, на значајним напорима које је чинио, често и личним финансијским уделом. Заједничка оцена је да поред подмлађивања и омасовљења чланства, треба више учинити на обезбеђењу финансијских средстава, како би ова организација сточара могла ефикасније да послује и остварује своје идеје које су усмерене ка јединственом циљу, а то је испуњење она три зацртана, веома важна услова у овом послу: квалитет, квантитет и континуитет.

Изражено је уверење да ће локална заједница, сходно могућностима, а имајући у виду да је ово типичан пољопривредни крај имати више разумевања за идеје Удружења, а подршка је стигла и од Пољопривредно, стручне и саветодавне службе Шабац, коју је у овом случају представљала дипломирани инжењер Светлана Златарић
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa