Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
Са петог места у плеј оф
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Са петог места у плеј оф

Ни математика више не може Шапчане померити са позиције пет. Партизан или Црвена Звезда ривал у плеј офу. Регионални турнир за потврду статуса, лагана припрема за спектакл против Новог Београда
Оно што је било реално, сада је и на папиру потврђено. Ватерполо клуб „Шабац“ ће са позиције пет у овосезонски плеј оф Супер лиге. У Новом Саду већ у првом периоду гост је поставио ствари у прави однос. Шулц и Ћетковић су се издвојили међу стрелцима. Било је реално и да већ сада прогласимо ривала у четвртфиналу плеј офа, међутим Црвена Звезда је направила сензацију, победила Нови Београд и тако сачувала шансу за треће место у последњем колу. Како је Партизан поклекао у финишу против Радничког, управо ће црвено и црно-бели у директном дуелу одлучивати о позицији три, а самим тим и о ривалу Шапца у плеј офу.

Војводина – Шабац 11:13 (2:5, 3:1, 2:2, 4:5)
Базен Слана бара. Судије: Петровић и Миловић. Искључења: Војводина 12, Шабац 12. Петерци: Војводина 2 (2), Шабац 2 (2).
ВОЈВОДИНА:Пајковић, Марић 1, Богдановић 5, Бурсаћ, Брешћански, Биочанин, Прекогачић 2, Радованлија, Рогач, Радановић 2, Николов 1, Вујковић, Средојевић, Добрић.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел 1, Марковић 2, Репановић 1, Копцев 1, Мараш, Митровић, Жежељ, Тубић 2, Шулц 3, Станић, Тонковић,Вукадиновић, Ћетковић 3.


Ипак, све то је далеко месец дана, али се Шапчани већ сада припремају управо за те дуеле и наредна четири меча ће послужити као увертира за плеј оф. Следи пауза у домаћој лиги и наступ Шапца на завршници Регионалне лиге. На последњем турниру чији је домаћин Крагујевац, шампион Србије из 2019. године игра против: Солариса (петак, 04.03. у 20:40) Приморца (субота, 05.03 у 17:00) и домаћег Радничког (недеља, 06.03. у 20:40). Екипа је сигурна ван опасне зоне и још само теоретски може угрозити премијерлигашки статус наредне сезоне. Већ против Шибенчана би Шапчани могли и по математичку потврду четврте узастопне сезоне у регионалној елити. Сплитски Морнар и Будва ће се борити за бараж, једно од њих ће сигурно директно у нижи ранг.

Репрезентативне обавезе на почетку марта ће продужити клупску паузу, а посластица за ватерполо сладокусце у Шапцу је гостовање Новог Београда 12. марта.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa