Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
„Ђидо“ за сва времена
СВЕЧАНОСТИ

„Ђидо“ за сва времена

Ансамбл под именом једног од најпознатијих позоришних дела Јанка Веселиновића, ради од 1995. године. Настављач је традиција Културно-уметничког друштва „Јанко Веселиновић“основаног 1950. године. У свом саставу има пет дечјих ансамбала, први извођачки ансамбл, припремни и ансамбл ветерана. Ту су још народни оркестар, певачи солисти и певачка група
Основна одлика Фолклорног ансамбла „Ђидо“ из Богатића, који је прошле недеље обележио свој 26. рођендан је младост. Наиме, то је потврдило и слављеничко дружење чланова ансамбла, који су пријатељи не само у колу, него и за трпезом, поводом рођендана. Преовлађивали су млади, што им је својеврсна гаранција за будућност. Пробе су редовне и предан рад не изостаје.

Ансамбл под именом једног од најпознатијих позоришних дела Јанка Веселиновића, ради од 1995. године. Настављач је традиција Културно-уметничког друштва „Јанко Веселиновић“основаног 1950. године. У свом саставу има пет дечјих ансамбала, први извођачки ансамбл, припремни и ансамбл ветерана. Ту су још народни оркестар, певачи солисти и певачка група.

Више пута су за свој рад награђивани, како у земљи, тако и у иностранству. Од значајнијих резултата издвајају златне плакете на Републичким фестивалима у Краљеву, Ваљеву и Чачку. Били су апсолутни победници фестивала у Пољској, Немачкој и Летонији и учесници многих ревијалних фестивала широм Европе и ван ње ( Фестивали у Кини, Русији и Азорским острвима).



За слављеничком трпезом било је места и подсећању на прошлу годину, када је ансамбл поводом 25. година рада награђен високим признањем Савеза аматера Србије, златном плакетом, а слично признање добио је и уметнички руководилац ансамбла Милош Симић, за свеукупни допринос развоју и неговању фолклорне уметности у Србији.

- Свечано смо прославили своју славу Сретење Господње. За богатом трпезом окупили су се бројни чланови. Највише је било младих и оних који су тек постали наши чланови. Слава, као породична светковина имала је посебан доживљај за најмлађе чланове, који су као прави мали домаћини прославили Сретење Господње, каже Милош Симић.

Он додаје да су чланови почетног ансамбла наступали крајем јануара пред препуном салом Културно образовног центра у Богатићу, а посетиоци нису штедели аплаузе подршке за њихово прво појављивање пред публиком.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa