Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Завршница Регионалне лиге (фото: ВК Шабац)

Завршница Регионалне лиге (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Овера позиције у елити

Сигурна позиција Шапчана. Сезона пуна изазова због повреда. Без пресије у Крагујевцу. Борба за опстанак најзанимљивија
Регионална ватерполо лига се суочила пре две сезоне са изазовом пандемије и попут других спортова морала да пронађен модел опстанка у ситуацији када су границе затворене, а ситуација са ширењем заразе ван контроле. Домаћи шампионати су постали приоритет, те је у овој „регионалној“ која се ближи крај одабан модел три турнира где ће све екипе играти против свих ривала бар један пут. Ватерполо клуб „Шабац“ је значајно изменио тим у односу на претходну сезону, но успео је упркос томе, као и промени тренера непосредно пред други турнир да оствари добре резултате, измести себе из групе најугроженијих и практично осигура статус у елити и наредне сезоне.

Распоред
1. ШАБАЦ – Соларис (петак, 04.03) 20:40.
2. ШАБАЦ – Приморац (субота, 05.03) 17:00
3. Раднички (КГ) – ШАБАЦ (недеља, 06.03) 20:40.


Осим за прве четири, као и две последњепласиране екипе, сезона ће бити окончана током викенда који следи на турнирима у Дубровнику, односно Крагујевцу. Шапчани ће у Крагујевцу одиграти од петка до недеље три утакмице.

Шабац је у досадашњем току остварио један историјски тријумф, над великом Младости из Загреба, великаном кога Шапчани никада нису савладали, а победили су и Будву, односно сплитски Морнар. Управо Будвани и Сплићани ће водити борбу да избегну директну елиминацију у нижи ранг, док ће Војводина и Приморије одлучити ко ће у виши ранг, а ко ће у бараж против претпоследње екипе Премијер лиге. Југ, Нови Београд, Јадран (С) и Раднички су махом сигурни на финалном турниру.
Д. Б

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa