Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Конфиндустрија Србија отворила канцеларију у Шапцу

Стратешки важан партнер

„Град Шабац је одабран не само због географског положаја, већ и отвореног дијалога који смо имали са локалном самоуправом. Број присутних компанија у Шапцу и инфстрактурни пројекти сигурно ће довести до нових инвестиција,“ рекао је Patrizio Dei Tos председник Конфиндустрије Србија
Након Београда Конфиндустрија Србија отворила је канцеларију у Шапцу стратешки важном партнеру где послују италијанске компаније. Као представништво конфедерације италијанске индустрије у Србији, Конфиндустрија Србија, основана је са циљем да буде спона за све за италијанске привреднике који у нашој земљи траже пословне партнере.

-Конфиндустрија Србија представља 176 италијанских компанија у Србији са нешто више од 30.000 запослених. Отварање канцеларије у Шапцу је искорак и знак ширења делатности. Морам да напоменем да смо ми сигурна лука за све италијанске компаније у Србији, али стојимо на располагању локалним фирмама које желе да своје пословање прошире на територију Италије- рекао је је Patrizio Dei Tos председник Конфиндустрије Србија нагласивши да је Шабац од изузетног значаја за италијанску пословну заједницу.

-Град је одабран не само због географског положаја, већ и отвореног дијалога који смо имали са локалном самоуправом. Број присутних компанија у Шапцу и инфрастрактурни пројекти сигурно ће довести до нових инвестиција. Волим да напоменем да наши привредници теже да се и заједница у којој послују развија, као и њихов бизнис. Захвалио бих се градоначелнику на гостопримству и напорима да број компанија буде још већи. Уверен сам да је ће то бити и пракса у наредном периоду.

Шабац је на пословној мапи италијанских инвеститора означен као погодан за развој пословних активности. Отварање канцеларије је само један корак у оснаживању и улагању у локалну заједницу.

-Ово је велики подстицај за све италијанске привреднике који послују на територији града, а тренуто их има десет. Уверен сам да ће изградњом аутопута и брзе саобраћајнице ка Лозници, али и добрих услова које град Шабац нуди за привредна улагања на својој територији све више компанија из различитих земаља се одлучити да инвестира у нашем граду - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић додавши да је поносан на чињеницу што је Конфиндустрија препознала Шабац као место за улагање.
-Својим активностима дају подршку и подстицај италијанским компанијама на територији Србије. Уверен сам да је сарадња на обострано задовољство и да ће нас препоручити као погодно тле за инвестиције. Од Шапца правимо град будућности, а италијанске компаније су добродошле на том путу као партнер - поручио је градоначелник.

Према извештајима Италија је и током 2021. један од најзначајнијих спољнотрговинских партнера Србије. Представници Конфиндустрије Србија сматрају да је то резултат добре сарадње не само две земље, већ и привредника и институција.

Активности канцеларије биће усмерене ка постојећим компанијама, али и потенцијалним привредницима.

-Наш циљ је да доведемо још италијанских инвеститора, а Шабац је одабран због стратешког положаја. Са завршетком аутопута бићемо на веома добром месту, што нам је од великог значаја. Сигуран сам да ће број фирми бити већи, јер је најављен долазак једног италијанског инвеститора током текуће године - нагласио је Simone Apolloni територијални представник Конфиндустрије за Западну Србију.
M. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa