Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

На захтев читалаца: Шабачкој гимназији уручена награда за пројекат Girls Go Circular

Гимназијалке треће у Србији

Шабачка гимназија једина је образовна установа која није стручног усмерења, а била је део пројекта Girls Go Circular са импозантним бројем учесница. Чак 174 гимназијалки је испунило све предвиђене обавезе чиме су допринеле да се њихова школа нађе у првих пет у Србији
Шабачкој гимназији за освојено треће место у реализацији пројекта Girls Go Circular додељен је ваучер у вредности од 50.000 динара. Пројекат је део активности Европског института за иновације и технологију – EIT Raw Materials и Достигнућа младих у Србији и допринео Акцији 13 Акционог плана за дигитално образовање 2021 -2027 – подстицање учешћа жена у СТЕМ – у.

Прилику да стекне вештине и знања из циркуларне економије имало је 3957 ученица из 75 средњих школа широм Србије.

-Као организација развијамо предузетнички дух код младих, а овогодишњи програм је омогућио да девојчице буду упознате са дигиталним вештинама. Био је велики одзив, те нам је веома драго што су упркос пандeмији и онлајн настави желеле да буду део програма - рекао је Дарко Радичанин извршни директор организације Достигнућа младих у Србији.

Шабачка гимназија једина је образовна установа која није стручног усмерења, а била је део пројекта Girls Go Circular са импозантним бројем учесница. Чак 174 гимназијалки је испунило све предвиђене обавезе чиме су допринеле да се њихова школа нађе у првих пет у Србији.

Фото: Глас Подриња


Пројекат у школи реализовали су професори рачунарства и информатике Маријана Бајић, Милена Бошковић, Душан Ковачевић, Марта Милетић, Владимир Нинковић, Лидија Перишић, Синиша Савић, Ивана Фирауновић и Биљана Дробњак, стручни сарадник и координатор овог Пројекта у Шабачкој гимназији.

-Учествујемо у такмичењима на свим нивоима и то чинимо врло радо, те је и успех загарантован захваљујући мотивисаним професорима и ученицима – истакла је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић и најавила нов гимназијски смер за аудио-визуелне техничаре.

-Припремамо салу за образовање нових ученика, те ће нам и награда свакако добро доћи. Радујемо се свим наредним успесима наших ђака.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa