3. mart 2022.3. mar 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Na zahtev čitalaca: Šabačkoj gimnaziji uručena nagrada za projekat Girls Go Circular

Gimnazijalke treće u Srbiji

Šabačka gimnazija jedina je obrazovna ustanova koja nije stručnog usmerenja, a bila je deo projekta Girls Go Circular sa impozantnim brojem učesnica. Čak 174 gimnazijalki je ispunilo sve predviđene obaveze čime su doprinele da se njihova škola nađe u prvih pet u Srbiji
Šabačkoj gimnaziji za osvojeno treće mesto u realizaciji projekta Girls Go Circular dodeljen je vaučer u vrednosti od 50.000 dinara. Projekat je deo aktivnosti Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju – EIT Raw Materials i Dostignuća mladih u Srbiji i doprineo Akciji 13 Akcionog plana za digitalno obrazovanje 2021 -2027 – podsticanje učešća žena u STEM – u.

Priliku da stekne veštine i znanja iz cirkularne ekonomije imalo je 3957 učenica iz 75 srednjih škola širom Srbije.

-Kao organizacija razvijamo preduzetnički duh kod mladih, a ovogodišnji program je omogućio da devojčice budu upoznate sa digitalnim veštinama. Bio je veliki odziv, te nam je veoma drago što su uprkos pandemiji i onlajn nastavi želele da budu deo programa - rekao je Darko Radičanin izvršni direktor organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Šabačka gimnazija jedina je obrazovna ustanova koja nije stručnog usmerenja, a bila je deo projekta Girls Go Circular sa impozantnim brojem učesnica. Čak 174 gimnazijalki je ispunilo sve predviđene obaveze čime su doprinele da se njihova škola nađe u prvih pet u Srbiji.

Foto: Glas Podrinja


Projekat u školi realizovali su profesori računarstva i informatike Marijana Bajić, Milena Bošković, Dušan Kovačević, Marta Miletić, Vladimir Ninković, Lidija Perišić, Siniša Savić, Ivana Firaunović i Biljana Drobnjak, stručni saradnik i koordinator ovog Projekta u Šabačkoj gimnaziji.

-Učestvujemo u takmičenjima na svim nivoima i to činimo vrlo rado, te je i uspeh zagarantovan zahvaljujući motivisanim profesorima i učenicima – istakla je direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković i najavila nov gimnazijski smer za audio-vizuelne tehničare.

-Pripremamo salu za obrazovanje novih učenika, te će nam i nagrada svakako dobro doći. Radujemo se svim narednim uspesima naših đaka.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa