3. mart 2022.3. mar 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Konfindustrija Srbija otvorila kancelariju u Šapcu

Strateški važan partner

„Grad Šabac je odabran ne samo zbog geografskog položaja, već i otvorenog dijaloga koji smo imali sa lokalnom samoupravom. Broj prisutnih kompanija u Šapcu i infstrakturni projekti sigurno će dovesti do novih investicija,“ rekao je Patrizio Dei Tos predsednik Konfindustrije Srbija
Nakon Beograda Konfindustrija Srbija otvorila je kancelariju u Šapcu strateški važnom partneru gde posluju italijanske kompanije. Kao predstavništvo konfederacije italijanske industrije u Srbiji, Konfindustrija Srbija, osnovana je sa ciljem da bude spona za sve za italijanske privrednike koji u našoj zemlji traže poslovne partnere.

-Konfindustrija Srbija predstavlja 176 italijanskih kompanija u Srbiji sa nešto više od 30.000 zaposlenih. Otvaranje kancelarije u Šapcu je iskorak i znak širenja delatnosti. Moram da napomenem da smo mi sigurna luka za sve italijanske kompanije u Srbiji, ali stojimo na raspolaganju lokalnim firmama koje žele da svoje poslovanje prošire na teritoriju Italije- rekao je je Patrizio Dei Tos predsednik Konfindustrije Srbija naglasivši da je Šabac od izuzetnog značaja za italijansku poslovnu zajednicu.

-Grad je odabran ne samo zbog geografskog položaja, već i otvorenog dijaloga koji smo imali sa lokalnom samoupravom. Broj prisutnih kompanija u Šapcu i infrastrakturni projekti sigurno će dovesti do novih investicija. Volim da napomenem da naši privrednici teže da se i zajednica u kojoj posluju razvija, kao i njihov biznis. Zahvalio bih se gradonačelniku na gostoprimstvu i naporima da broj kompanija bude još veći. Uveren sam da je će to biti i praksa u narednom periodu.

Šabac je na poslovnoj mapi italijanskih investitora označen kao pogodan za razvoj poslovnih aktivnosti. Otvaranje kancelarije je samo jedan korak u osnaživanju i ulaganju u lokalnu zajednicu.

-Ovo je veliki podsticaj za sve italijanske privrednike koji posluju na teritoriji grada, a trenuto ih ima deset. Uveren sam da će izgradnjom autoputa i brze saobraćajnice ka Loznici, ali i dobrih uslova koje grad Šabac nudi za privredna ulaganja na svojoj teritoriji sve više kompanija iz različitih zemalja se odlučiti da investira u našem gradu - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić dodavši da je ponosan na činjenicu što je Konfindustrija prepoznala Šabac kao mesto za ulaganje.
-Svojim aktivnostima daju podršku i podsticaj italijanskim kompanijama na teritoriji Srbije. Uveren sam da je saradnja na obostrano zadovoljstvo i da će nas preporučiti kao pogodno tle za investicije. Od Šapca pravimo grad budućnosti, a italijanske kompanije su dobrodošle na tom putu kao partner - poručio je gradonačelnik.

Prema izveštajima Italija je i tokom 2021. jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije. Predstavnici Konfindustrije Srbija smatraju da je to rezultat dobre saradnje ne samo dve zemlje, već i privrednika i institucija.

Aktivnosti kancelarije biće usmerene ka postojećim kompanijama, ali i potencijalnim privrednicima.

-Naš cilj je da dovedemo još italijanskih investitora, a Šabac je odabran zbog strateškog položaja. Sa završetkom autoputa bićemo na veoma dobrom mestu, što nam je od velikog značaja. Siguran sam da će broj firmi biti veći, jer je najavljen dolazak jednog italijanskog investitora tokom tekuće godine - naglasio je Simone Apolloni teritorijalni predstavnik Konfindustrije za Zapadnu Srbiju.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa