3. mart 2022.3. mar 2022.
Smanjenje nezaposlenosti
Poseta delegacije grada Šapca gradu Visoko u okviru evropskog projekta “3E”

Smanjenje nezaposlenosti

Grad Šabac i grad Visoko imaju dugogodišnju uspešnu saradnju i zato ne čudi da i u projektu “3E” sve aktivnosti teku po projektnoj agendi, što je zaključak nakon ove posete. Kako saradnja napreduje rađaju se ideje i za nove projekte
Sastanci stručnih timova projekta “3E-Together in Education for Employability and Employment“ ( Zajedno u obrazovanju za zapošljivost i zapošljavanje) koji se realizuje u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014. – 2020. održani su u Visokom. Zajednički cilj gradova partnera jeste smanjenje nezaposlenosti u oba grada kroz ovaj projekat kao i poboljšanje stručnosti i obučenosti radne snage kroz akreditovane obuke.

-Grad Šabac i grad Visoko imaju dugogodišnju uspešnu saradnju i zato ne čudi da i u projektu “3E” sve aktivnosti teku po projektnoj agendi, što je zaključak nakon ove posete. Kako saradnja napreduje rađaju se ideje i za nove projekte. Grad Visoko je preuzeo primere dobre prakse iz našeg grada i na poslednjoj sednici Gradskog veća usvojio Lokalni akcioni plan zapošljavanja i opredelio prostor za Trening centar u okviru Mešovite srednje škole Hazim Šabanović. Grad Šabac je otišao korak dalje i već ima svoj Trening centar koji dobija svoju novu aneks zgradu u kojoj će se realizovati obuke i iz ovog projekta za zavarivanje i upravljanje viljuškarom i ovom prilikom pozvali smo naše partnere na svečano otvaranje aneks zgrade. Sve ovo je garant da je ovaj projekat održiv i da će nastaviti da traje i nakon svog formalnog završetka, kao i da su gradovi pokazali da imaju kapacitet za realizaciju Evropskog projekta. Grad Šabac je iskoristio priliku da privrednicima Grada Visoko i učesnicima na ovom projektu prezentuje privredne potencijale našeg grada, ali i da se uverimo u iste grada Visoko. Ljubazni domaćini su nam predstavili svoju kulturnu baštinu i svoj turistički potencijal, od čega možemo izdvojiti posetu Crkvi Svetog velikomučenika Prokopija u Visokom čiju obnovu podržava grad Visoko i dobili smo poziv da prisustvujemo svečanoj liturgiji povodom obeležavanja 165 godina postojanja crkve.- rekao je Nemanja Pajić, menadžer projekta i predsednik Skupštine grada Šapca.
Neizostavno je bilo posetiti i „Visočke piramide“ gde je delegaciju sa lokalitetom upoznao lično profesor Semir Osmanagić, a koje posećuje naš najbolji teniser Novak Đoković. Domaćini su nam uputili poziv za učešće na Letnjem festivalu koji se tu održava, ali i sajmu zdrave hrane, gde se prepliću turistički potencijali naših gradova, te je izvesna i turistička saradnja.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, posebno se zahvalio zvaničnom domaćinu, predsedavajućem Gradskog veća grada Visoko Nikoli Pekiću, sa kojim su otvorene nove teme za saradnju, kao što je socijalno preduzetništvo, ali i proširenje već uspešne saradnje na planu sporta.Sastanci stručnih timova projekta “3E-Together in Education for Employability and Employment“ ( Zajedno u obrazovanju za zapošljivost i zapošljavanje) koji se realizuje u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014. – 2020. održani su u Visokom. Zajednički cilj gradova partnera jeste smanjenje nezaposlenosti u oba grada kroz ovaj projekat kao i poboljšanje stručnosti i obučenosti radne snage kroz akreditovane obuke.

-Grad Šabac i grad Visoko imaju dugogodišnju uspešnu saradnju i zato ne čudi da i u projektu “3E” sve aktivnosti teku po projektnoj agendi, što je zaključak nakon ove posete. Kako saradnja napreduje rađaju se ideje i za nove projekte. Grad Visoko je preuzeo primere dobre prakse iz našeg grada i na poslednjoj sednici Gradskog veća usvojio Lokalni akcioni plan zapošljavanja i opredelio prostor za Trening centar u okviru Mešovite srednje škole Hazim Šabanović. Grad Šabac je otišao korak dalje i već ima svoj Trening centar koji dobija svoju novu aneks zgradu u kojoj će se realizovati obuke i iz ovog projekta za zavarivanje i upravljanje viljuškarom i ovom prilikom pozvali smo naše partnere na svečano otvaranje aneks zgrade. Sve ovo je garant da je ovaj projekat održiv i da će nastaviti da traje i nakon svog formalnog završetka, kao i da su gradovi pokazali da imaju kapacitet za realizaciju Evropskog projekta. Grad Šabac je iskoristio priliku da privrednicima Grada Visoko i učesnicima na ovom projektu prezentuje privredne potencijale našeg grada, ali i da se uverimo u iste grada Visoko.

Ljubazni domaćini su nam predstavili svoju kulturnu baštinu i svoj turistički potencijal, od čega možemo izdvojiti posetu Crkvi Svetog velikomučenika Prokopija u Visokom čiju obnovu podržava grad Visoko i dobili smo poziv da prisustvujemo svečanoj liturgiji povodom obeležavanja 165 godina postojanja crkve.- rekao je Nemanja Pajić, menadžer projekta i predsednik Skupštine grada Šapca.
Neizostavno je bilo posetiti i „Visočke piramide“ gde je delegaciju sa lokalitetom upoznao lično profesor Semir Osmanagić, a koje posećuje naš najbolji teniser Novak Đoković. Domaćini su nam uputili poziv za učešće na Letnjem festivalu koji se tu održava, ali i sajmu zdrave hrane, gde se prepliću turistički potencijali naših gradova, te je izvesna i turistička saradnja.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, posebno se zahvalio zvaničnom domaćinu, predsedavajućem Gradskog veća grada Visoko Nikoli Pekiću, sa kojim su otvorene nove teme za saradnju, kao što je socijalno preduzetništvo, ali i proširenje već uspešne saradnje na planu sporta.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa