Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.

Како проводите Ускршње празнике?

Ускрс ћу провести код куће, у кругу породице. Наравно, уз све обичаје који иду уз овај празник. Последњих година, у нашој кући јаја се фарбају на мало модернији начин.

Славко Димитријевић, Фото: "Глас Подриња"


Ускрс прослављамо искључиво у породичном окружењу. На једном месту се окупи цела породица уз породични ручак. То је традиција. Свекрва јаја шара на традиционални начин док сам ја присталица модернијег начина, наравно у зависности од слободног времена.

Драгана Којић, Фото: "Глас Подриња"


Традиционално обележавамо овај празник сваке године. С обзиром да је ово породични празник немамо госте и тог дана не идемо нигде. То је јако лепа традиција у православљу, посебно за децу јер се шарају јаја. Неки то раде и даље на традиционални начин, док су неки модернизовали украшавање.

Жарко Павловић, Фото: "Глас Подриња"


Ускрс проводим у кругу породице. Са радошћу испоштујемо традицију и све обичаје. Фарбамо јаја, трпеза је тог дана богатија. Ја јаја фарбам на традиционални начин, док ћерке воле да испробају неке нове технике.

Лидија Станишић, Фото: "Глас Подриња"


Ускрс је један велики Хришћански празник који славимо породично. Најлепши део је тај што је породица тада на окупу. Тих дана не путујемо нигде већ уживамо у породичној идили. Шарање јаја и поштовање традиције ми представља задовољство.

Ана Станковић, Фото: "Глас Подриња"


Женски чланови породице уживају у шарању јаја и припремању за овај велики породични празник. Породично окупљање је неизоставни део Ускрса. На нашој трпези најчешће се могу наћи јаја црвене боје, али не изостављамо и остале.

Ђорђе Дамњановић, Фото: "Глас Подриња"

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa