Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ДОМ ЗДРАВЉА ОБЕЛЕЖИО 15 ГОДИНА САМОСТАЛНОГ РАДА

Поносни на своје име

Дом здравља је задужен за примарну здравствену заштиту око 120.000 становника са територије Шапца. Име “Др Драга Љочић” понео је 25. јануара 2017. године, по Шапчанки, првој жени лекару у Србији, а четвртој у Европи
Дом здравља “Др Драга Љочић” у петак је обележио 15 година самосталног рада. Овим поводом организован је пријем за пословне сараднике и пријатеље, а заслужним појединцима и установама су додељене захвалнице.

-До раздвајања Дома здравља и Опште болнице из Здравственог центра дошло је 16. априла 2007. године. Поносни смо што носимо име др Драге Љочић и све време се трудимо да га оправдамо. Током ковид 19 пандемије запослени су показали изузетан труд и напор да збрину све пацијенте оболеле од ковида 19. Збирњавали смо и сва друга акутна и хронична стања у зеленој зони. Ове године можемо да најавимо изградњу нове болнице, али и премештање Дома здравља у реконструисани хируршки блок. Запослени ће имати мотив више да раде у новом простору са новом опремом, а грађани ће имати квалитетнију и бољу услугу, навела је директорка Дома здравља др Јасмина Станковић.

Дом здравља је задужен за примарну здравствену заштиту око 120.000 становника са територије Шапца. Име “Др Драга Љочић” понео је 25. јануара 2017. године, по Шапчанки, првој жени лекару у Србији, а четвртој у Европи.

Градоначелник Шапца Александар Пајић честитао је Дому здравља овај дан и похвалио установу за показану одговорност током пандемије. Пожелео је запосленим још дуго година рада у још бољим условима.

Дом здравља има 503 запослених, од чега је 138 лекара, 248 медицинских сестара и техничара и 7 здравствених сарадника


-Имали смо више од 250.000 прегледа у ковид амбуланти. Ми смо се као град трудили да сви наши суграђани имају адекватно лечење и приступ здравственим установама. Током претходних годину и по дана смо три санитетска возила определили Дому здравља, а поред тога и много медицинске опреме и материјала како би квалитет услуге нашим суграђанима био на највишем нивоу. Држава је определила 50 милиона евра за изградњу поптуно нове болнице, а Дом здравља ће бити пресељен у потпуно реконструисан хируршки блок, где ће радити са новом опремом и у условима какви су у европском здравству. Много улажемо као град, али и држава, да би наши суграђани имали адекватну здрвствену заштиту. Борићемо се за здравље сваког нашег суграђанина и у годинама које следе, рекао је градоначелник Пајић.

Дом здравља има 503 запослена, од чега је 138 лекара, 248 медицинских сестара и техничара и 7 здравствених сарадника.Чине га седам служби и два одсека: општа медицина, педијатрија, гинекологија, ургентна медицина, стоматологија, медицина рада, медицина спорта, поливалентна патронажа и кућно лечење и нега.
М.М.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa