Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Наставак добре сезоне  (фото: Аркус лига)

Наставак добре сезоне (фото: Аркус лига)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Потера за Наисом

Важна победа у Београду. Гол у последњој секунди донео бодове. Следи низ утакмица где су ривалке фаворити. Бекамент тренутно најбољи тим
Гол Ане Томковић три секунде пре краја, не само да је донео два бода Шапчанкама у престоници, већ је означио циклус мечева са императивом позитивних исхода успешним. Од могућих осам, Медицинар је против: Бора, Врбаса, Београда и Црвене Звезде освојио седам бодова, вратио се на пето место и појачао притисак на Наису у борби за плеј оф.

Четвртфинале Купа
МЕДИЦИНАР – Наиса
Младост (НП) – Бекамент
Војводина – Раднички
Врбас - Јагодина


Знатно другачија, снажнија и искуснија Звезда искористила је пад у игри Медицинара средином наставка и брзо надокнадила минус пет запретивши да узме бод или два. Ана Томковић је све то спречила и оставила могућност да се екипа мирно припрема за наредне мечеве и врло незгодан низ дуела. Срећом, немају лак задатак ни плеј оф ривали.

Најпре следи пауза у Супер лиги услед репрезентативних обавеза, а потом другог мартовског викенда у Шапцу гостује Бекамент, тим који се пласирао у полуфинале европског такмичења, не само да је лидер на табели, већ је победом над Јагодином показао да је тренутно и најквалитетнији тим у Србији, а потом следи гостовање у Новом Саду, Војводини која је сезону почела са четири пораза, но потом игра невероватно, а сада је низу успеха придружила тријумф над Јагодином. Ово ће бити два мартовска дуела што се сезоне тиче, а пре њих у Шапцу Медицинар и Наиса играју меч четвртфинала Купа. Три дуела ће заокружити такмичарски трећи месец за плаво-беле. У Лиги ће сваки бод из та два меча бити важно постигнуће.

Ц. Звезда – Медицинар 32:33 (14:17)
СРЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Иван и Бојан Колавчић (оба Београд); Седмерци: ЦЗ 2 (2); Медицинар 5 (5). Искључења: ЦЗ 4; Медицинар 4 минута.
Ц. ЗВЕЗДА: Нинковић (8 одбрана), Петковић, Момчиловић, Бонер 9 (2), Ђурковић 1, Ђорђевић 2, Јелић (6 одбрана), Сташић, Цвијановић, Видић, Богуновић 10, Митић 1, Зечевић 6, Кострешевић 1, Андрић 2.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Ђукановић, Којић 1, Радовић 4, Радукић 1, Томковић 13 (5), Цвејић, Цветиновић 2, Васић, Крстић 4, Ракић 3, Ивковић 5, Глишић (7 одбрана).


Наиса и Раднички су тренутно најозбиљнији ривали за позицију четири. Нишлијке у марту очекује прво дуел против Врбаса у Нишу где су под императивом, а потом дуел без очекивања у Јагодини. Радничком се не дају велике шансе у Јагодини 12. марта, док вицешампион није фаворит ни у дербију против одличног Железничара. Тренутно је Војводина ниско на табели, али је распоред такав да њима следе све лакши мечеви уз притисак победе, те се могу укључити у борбу, иако им могућности нису велике.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa