Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Фото: З. Дивљаковић, Борис Савић

Фото: З. Дивљаковић, Борис Савић

ФУДБАЛ: БОРИС САВИЋ, ТРЕНЕР ФК МАЧВА

Време је да побеђујемо

Приступ одличан, реализација проблем који треба решавати. Нападачки фудбал најбољи за развој младих играча. Повремено недостаје и среће. Самопоуздање предуслов свих успеха
Мало шта се може замерити Мачви по питању наступа у Инђији, али то „мало“ је стара и велика бољка клуба, реализација. Лидер није показао више од Мачве осим што је био максимално ефикасан и обезбедио три бода, док Шапчани кући доносе добар утисак, али не и бодове.

-Читаву утакмицу смо се ми питали, лидер је надигран и свако ко је био у прилици да види меч је то уочио, али резултат је негативан и наш бодовни салдо се не мења. Уз приступ као против Инђије не сумњам у добар завршетак сезоне, али уз побољшању реализацију – истиче на почетку тренер Мачве Борис Савић.

Управо реализација је мучила Мачву посебно у другом делу јесење полусезоне. То је примарно за „поправку“ на пролеће.

-Нама квалитет игре није опадао у мери колико смо освајали мање бодова. Лоша завршница поквари све добро што урадите до тог тренутка, а нама се дешавало да много доброг учњеног у пољу пропадне на крају и када се на то догоди да ривал буде прецизнији, неретко и срећнији, меч који није одигран лоше завршите као поражени. Да смо реализовали оно што се мора реализовати можда би сада имали 45, 50 бодова, а не 33, но шта је ту је.

Повремено је и срећа окретала леђа Мачви, сматра шеф стручног штаба.

-Било је ситуација када лопте заврше на пречки стативи и у моменту када само срећа одлучује, превагне за нас на лошу страну. Волим да кажем како смо се негде замерили фудбалу, али се надам да ће у наредним мечевима и то да нам се врати.

Како истиче Савић, приступ игри је непромењен од старта сезоне и биће и у наставку. То није само тренерски принцип, већ и најбољи пут за развој младог тима.

-Од првог дана сам инсистирао на надигравању са противником. Волим да се, како би рекли, измеримо са свима, да тражимо лопту, да је контролишемо, да будемо ти који ће контролисати меч. Некада буде резултата, некада не, али мислим да је то најбољи пут за унапређење младих играча и за извлачење максимума из њих. На нападачкој игри ћу инсистирати до краја.

Непобитан је пад у форми после одличне прве половине јесени. Када је све деловало идеално, Савић је инсистирао на скромности и вредноћи, приступу меч по меч. Када су се везивали слаби резултати трудио се да не мења приступ у том пољу према играчима.

-Инсистирао на вери у свој рад и нисам дозвољавао пад самопоуздања. Морају презентовати за викенд оно што радимо од понедељка до петка. Стручни штаб припрема екипу, одређује тактичка решења, координише меч, али све то је мало уколико играч нема поверња у себе и могућност да оствари постављене задатке. Верујем у свој тим, уверен сам у квалитет, време је да валоризујемо свој рад и време је за победе – закључује Борис Савић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa