Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: Print screen ТВ Шабац

Фото: Print screen ТВ Шабац

Врхунски музички трио у Шапцу

Блуз рок крај Саве

Блуз је врло једноставан, а тако мало људи уме да га свира на прави начин. Блуз је добио бебу и онда су јој дали име Рокенрол (Мади Вотерс)
Одавно је Кит Ричард, свима познати члан Ролинг стоунса, изјавио да уколико не умете да свирате блуз, нема поенте да покушате било шта друго покушате на музичком инструменту. Блуз је музички правац који носи социјалну ноту, настао је као први вид ненасилног отпора робова на бесконачним плантажама Америке, израснувши у базу из које су настали практично сви музички правци.

На почетку свих рокенрол каријера била је фасцинација блуз ритмовима, надограђена сопственим печатом који су произвели нешто ново, моћно и значајно изван граница музике. Говорећи о блуз стваралаштву, многи ће се одредницама сузити врло широки обухват једног правца, али најбоље разуверавање је када уочимо колико највећих рок остварења заправо има своју ранију блуз верзију.

Иако се чини да говоримо о континенту с друге стране „баре“ или пак острву на северу Европе, фасцинација блузом није само привилегија тих подручја, неко факат музичара широм планете. Звук не познаје границе и одавно је пустио корене и на нашем подручју уплевши у њих тројицу асова који ће наредног четвртка, 17. марта, од 21 сат наступити у нашем граду, као трио коме многи већ додају придев „легендарни“.

Фото: kragujevacke.rs


У новом простору ресторана „Стари мост“, познатијег као мотел на Сави представиће се Ненад Златановић, Петар Миладиновић и Душан Базуха. Неким познаваоцима ће имена звучати познато, другима можда не у потпуности, али то није неочекивано, јер наступају под својим надимцима. Дакле, у Шапцу ће наступити на гитари Mr. Swagger, усној хармоници Пера Џо и другој гитари Дуда. Готово да се чује аплауз у мислима...

Фото: tickets.rs


Говорећи о њима говоримо о тројици музичара који су признати и познати далеко ван граница Србије, а у својој држави су међу најбољима у свом послу. Детаљније о њима ћемо у следећем штампаном издању. Сада ћемо само дати по неку смерницу. Говорећи о Ненаду Златановићу говоримо о оснивачу блуз рок бенда „Тексас флад“ који више од деценију и по траје у тешким музичким условима пробијајући се на не много проходној сцени где доминирају другачија усмерења. Осим кроз бенд, охрабрио се да покуша и кроз соло каријеру.

Помињући Перу Миладиновића причамо о виртоузу на усној хармоници, инструмету који је некарактеристичан за овај део света, али деценијама производи и црпи креативну енергију из овог уметника.

Фото: rts.rs


Име Дуде Базухе је име музичара, соло уметника, продуцента, аранжера. Каријера дуга четири деценије обухвта наступе у бендовима „Тилт“, „Сунцокрети, сарадњу са Ђођем Балашевићем, Бајагом, Алисом, Викторијом, Владом Дивљаном, Корнелијем Ковачом...

Искуство је немерљиво, а траг свега сакупили су у наступ који је спреман да увелича мартовско вече крај Саве, пробудивши енергију надолазећег пролећа.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa