Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ДИГИ КЛИНЦИ ПОСЕТИЛИ ШАБАЦ

Одушевљење обострано

Диги Клинци први пут су посетили Шабац протекле суботе. Ова школица програмирања и роботике организовала је радионице за малишане од 5 до 13 година.

С обзиром да је одзив био изузетан, реализоване су четири LEGO WE DO радионице , у којој су деца учила како да направе робота од ЛЕГО коцкица и да га програмирају. Такође, организована је Micro:bit радионица у којој су малишани помоћу програмaбилног компјутера креирали музички бенд од воћа, а полазници Дрон радионице учили су да програмирају дрон у Скречу и реше просторни проблем.

- Пуни смо утисака. Шабачка деца су показала своју креативност и спремност за иновације. Одушевљење је обострано. Обећали смо да ћемо поново доћи и извесно је да хоћемо, каже Ана Аврамовић, оснивач и предавач школице Диги клинци.

Диги Клинци основани су са жељом да деци омогуће окружење у којем ће од најранијег узраста научити да развијају креативност и програмерски начин размишљања. У школици раде четири дипломирана инжењера информационих система, један ветеринар и једна дипломирана глумица.

- Нагласак није само на учењу, него на примени усвојених знања у оквиру занимљивих пројеката. Наше гесло је – Learning by doing. Интелигенција у коју највише верујемо и коју подстичемо је она која повезује различита знања. Водимо рачуна да свако знање које усвоје, деца уједно и примене у духу сопствених интересовања, спремни за изазове 21. века.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa