Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Кабинет Градоначелника Шапца

Кабинет Градоначелника Шапца

Градоначелник Шапца др Александар Пајић упутио честитку градоначелнику Фуђимија поводом јубилеја

Четири деценије братских односа

„Велика удаљеност између наших народа и градова, није била препрека да се ово пријатељство одржи и годинама још више учврсти. Захвални смо јапанском народу који је у бројним тешким ситуацијама стајао уз нас и помагао Србији и Шапцу“, рекао је Градоначелник Шапца
Фуђими, град побратим Шапца, у суботу је обележио значајан јубилеј, 50 година од добијања статуса Града. Овом приликом градоначелник Шапца др Александар Пајић упутио је честитке градоначелнику Фуђимија путем видео линка из Народног музеја у Шапцу где је један део сталне поставке посвећен граду Фуђимију и даровима које је Шабац добио од представника овог града.

-Осећам изузетну част што се у време док се налазим на дужности градоначелника Шапца навршава 40 година братских односа Шапца и Фуђимија и 140 година од почетка сарадње између Републике Србије и Јапана. Велика удаљеност између наших народа и градова, није била препрека да се ово пријатељство одржи и годинама још више учврсти. Захвални смо јапанском народу који је у бројним тешким ситуацијама стајао уз нас и помагао Србији и Шапцу. Такође, држава Србија и град Шабац, иако неупоредиво мањи у односу на Јапан, увек са пажњом прате шта се дешава у овој земљи, граду Фуђимију и помажу у мери у којој околности дозвољавају. Наши братски односи додатно су учвршћени одличним односом нашега града са Амбасадом Јапана у Републици Србији, а посебно отварањем погона и успешним пословањем јапанске компаније Јазаки у Шапцу у којој је запослено преко 3 000 наших суграђана. Надам се да ће у светлу досадашњих одличних односа наше пријатељство бити додатно оснажено у годинама које долазе - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.
Кабинет градоначелника Шапца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa