Инфо

28. април 2022.28. апр 2022.
Шапчани показали своју хуманост
Два хуманирна турнира на терену Медицинске школе

Шапчани показали своју хуманост

Догађан одржан од присуство више од 300 људи. Велики број суграђана заинтересованих за континуиране донације
На терену Средње медицинске школе “Др Андра Јовановић” одржана су два хуманитарна турнира - у туцању ускршњим јајима и у малом фудбалу.

-Ове године присутно је било преко 300 људи. Грађани Шапца су показали своју хуманост, што доказује и велики број заинтересованих суграђана који су се пријавили за континуиране донације. На туцијади учествовало је по неколико десетина људи у две категорије, док је у малом фудбалу учествовало 12 екипа - истакао је један од организатора Михаило Окиљевић.

Победници оба турнира као награде добили су пехаре и слаткише.
Годинама уназад група младића из Бенске Баре као и неформална група грађана Шапца спонтано организује турнир у малом фудбалу на терену Средње медицинске школе “Др Андра Јовановић” на Ускрс.

Хуманитарни карактер огледао се у прикупљању средстава у виду добровољних прилога на њиховом штанду као и учлањењем у клуб “Златно срце”


-Ово је традиција која траје годинама уназад. Са великим задовољством организујемо овај догађај, који је први пут, поред забавног и спортског, добио и хуманитарни карактер учешћем невладине хуманитарне организације СОС Дечија Села. Сваке године број учесника се повећава а наредних година очекујемо да ће догађај бити на још вишем нивоу - поручио је један од организатора Миладин Ивановић.
Хуманитарни карактер огледао се у прикупљању средстава у виду добровољних прилога на њиховом штанду као и учлањењем у клуб “Златно срце” који подразумева континуиране донације у складу са личним могућностима.

СОС Дечија села Србија је невладина, хуманитарна и непрофитна организација. Од 2004. године раде на унапређењу квалитета живота деце и младих без родитељског старања, оснаживању породица у ризику, економском осамостаљивању младих из рањивих група, као и пружању помоћи у ургентним ситуацијама локалном становништву и избеглицама кроз различите видове подршке.

Чланица су Међународне организације СОС Дечија села основане 1949. године, која данас пружа подршку за више од 1.200.000 људи у 136 земаља и територија.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa