Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
А. Цветковић – двоструки европски вицешампион (фото: А. Ц.)

А. Цветковић – двоструки европски вицешампион (фото: А. Ц.)

БОДИБИЛДИНГ: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Врхунски резултати

Први са две медаље на истом великом такмичењу у историји српског бодибилдинга. Високо седмо место екипно. Два сребра одлична, мали жал за златом у првој категорији
Александар Цветковић, шабачки бодибилдер остварио је резултат каријере на интернационалној сцени на Европском првенству где је репрезентација Србије имала најбоље резултате у својој историји. Међу 12 одличја националног тима које су обухватиле две златне, седам сребрних и три бронзане медаље, налазе се и две шабачке медаље. Цветковић је био други у категорији Game Classic Bodybuilding – 175, односно Classic Bodybuilding – 175, првог и последњег дана Првенства.

-Први сам у историји Србије који је освојио две медаље на истом такмичењу међународног карактера. Поносан сам на то и на резултате, а остаје мали жал за златом у првој категорији. На крају сам изгубио за један бод. Био сам у предности две рунде, а преокрет у трећој, иако није било основа за то – истакао је Цветковић кога очекује одмор и студиозна припрема наредног такмичења.

-Предстоји пауза од годину дана и потом повратак на Европско првенство где желимо појачати сјај ових медаљеа. Србија је била на изванредном седмом месту екипно и то у конкуренцији више од 40 држава.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa